Τρόμος σε πτήση της British Airways - Δείτε τι συνέβη

Τρόμος σε πτήση της British Airways - Δείτε τι συνέβη

Σκηνές πανικού εκτυλίχθηκαν σε πτήση της British Airways που απογειώθηκε από το αεροδρόμιο του Χίθροου στο Λονδίνο, με προορισμό τη Βαλένθια της Ισπανίας.

Ενώ είχε ήδη ξεκινήσει η διαδικασία της καθόδου, η καμπίνα γέμισε με καπνό.

Ακολούθησε αναγκαστική προσγείωση και ταχεία εκκένωση του αεροσκάφους .

«Ήταν σαν ταινία τρόμου, τρομακτική εμπειρία» ανέφερε στο Twitter ένας επιβάτης μετά την πτήση.

«Μόλις εκκενώσαμε την πτήση αφότου η καμπίνα γέμισε καπνό. Χωρίς νερό, χωρίς πρώτες βοήθειες, ο κόσμος έκλαιγε. Δεν υπήρχε αντιπρόσωπος της ΒΑ. Βοήθεια» έγραψε η Zannah Marchand στο Twitter.

«Είμαστε κολλημένοι στο αεροδρόμιο της Βαλένθια και κανείς από την αεροπορική εταιρεία δεν μας είπε μία λέξη από την ώρα που το αεροπλάνο άρχισε να γεμίζει καπνό. Χωρίς φαγητό, χωρίς αποσκευές, χωρίς πληροφορίες. Κάποιος ας μας πει τι συμβαίνει» τόνισε η Joanne Waterman.

Η Lucy Brown, που ήταν στο αεροπλάνο με τα τέσσερα παιδιά της, είπε στην εφημερίδα Mirror: «Είμαστε ευγνώμονες που όλοι είναι ασφαλείς. Η μυρωδιά ήταν φρικτή, ο κόσμος σχεδόν πνιγόταν από τον καπνό».


Από την πλευρά της η British Airways ανακοίνωσε πως «η πτήση BA422 από το Χίθροου στη Βαλένθια αντιμετώπισε ένα τεχνικό ζήτημα προσεγγίζοντας το αεροδρόμιο. Όλοι οι επιβάτες απομακρύνθηκαν με ασφάλεια από το πλήρωμά μας».

Στο αεροσκάφος επέβαιναν 175 ταξιδιώτες και εξαμελές πλήρωμα με δύο κυβερνήτες. Τρεις επιβάτες μεταφέρθηκαν προληπτικά στο νοσοκομείο και πήραν εξιτήριο.

«Η ασφάλεια των πελατών μας και του πληρώματος είναι πάντα η ύψιστη προτεραιότητά μας» σημειώνει η British Airways.


Το σωματείο πιλότων Balpa επαίνεσε τους κυβερνήτες που πιστεύεται πως προσγείωσαν το αεροσκάφος «φορώντας μάσκες οξυγόνου και ειδικά γυαλιά», κάτι που θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο.

Αναφορικά με τις μάσκες οξυγόνου, που δεν έπεσαν, η εταιρεία σημειώνει πως αντίθετα με τα αντίστοιχα συστήματα των πιλότων και του πληρώματος, το συγκεκριμένο δεν είναι σχεδιασμένο να λειτουργεί σε περιστατικά με καπνό γιατί αναμειγνύει την παροχή οξυγόνου με τον αέρα στην καμπίνα. «Οι μάσκες των επιβατών είναι για χρήση μόνο σε περιπτώσεις αποσυμπίεσης» τονίζει.