«Τον ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον του και τον ενημερώνουμε ότι μπορεί να τους πάρει όλους στο Χόλιγουντ με το τζετ του.»

Αυτή ήταν η (δημόσια) απάντηση που έδωσε στον Ρίτσαρντ Γκιρ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ιταλίας και αρχηγός της ξενοφοβικής Λέγκας, Ματέο Σαλβίνι, όταν ο πασίγνωστος ηθοποιός απηύθυνε έκκληση στους Ευρωπαίους ηγέτες να βρουν λιμάνι για το πλοίο όπου βρίσκονται αποκλεισμένοι, ανοιχτά των ιταλικών ακτών, 160 πρόσφυγες.

Ο Ρίτσαρντ Γκιρ βρέθηκε μεταξύ των εκπροσώπων της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης Open Arms σε συνέντευξη Τύπου στη Λαμπεντούζα προκειμένου να απευθύνει έκκληση ώστε να μπορέσει το πλοίο να προσδέσει σε κάποιο λιμάνι. Με τον Σαλβίνι να αρνείται, όμως, να το δεχθεί στα ιταλικά χωρικά ύδατα.

«Ο γενναιόδωρος εκατομμυριούχος εκφράζει τα αιτήματά του για τη μοίρα των μεταναστών της Open Arms και τον ευχαριστούμε: θα μπορέσει να τους πάρει όλους με το ιδιωτικό του τζετ στο Χόλιγουντ και να τους κρατήσει στις βίλες του», ανέφερε ο Σαλβίνι σε δήλωσή του μετά τη συνέντευξη Τύπου του Ρίτσαρντ Γκιρ.

Οι πρόσφυγες διασώθηκαν σε διεθνή ύδατα και έχουν το δικαίωμα να προσεγγίσουν σε ασφαλές λιμάνι και να ζητήσουν άσυλο στην Ευρώπη, δήλωσε, από την πλευρά του, ο Όσκαρ Καμπς, ιδρυτής του κινήματος Open Arms.

Το πλοίο πλέει αυτήν τη στιγμή σε διεθνή ύδατα κοντά στο νησί της Λαμπεντούζα, περίπου στα μισά της απόστασης μεταξύ Τυνησίας και Ιταλίας.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις