"Πλαστικές σακούλες και καπάκια από τουαλέτες. Εκατοντάδες δίχτυα για ψάρεμα. Όλα αυτά βρίσκονται κολλημένα στο βυθό του νησιού της Άνδρου" αναφέρει ο αμερικανός ηθοποιός Λεονάρντο Ντικάπριο, σε ανάρτησή του στο instagram, με τίτλο "Είναι τοξικά για μας".

Και προσθέτει:

"Εθελοντές συγκέντρωσαν πάνω από 660 λίβρες από πλαστικά σκουπίδια, ωστόσο ειδικοί λένε πως τα σωματίδια από το πλαστικό αφήνουν ένα αόρατο 'αποτύπωμα' στο περιβάλλον και σε μας. Θα καταναλωθούν από τα ψάρια και στη συνέχεια από εμάς".

#Regram #RG @ajplus: "It's toxic to us.⁣" ⁣ ⁠ Plastic bags and toilet seats. Hundreds of discarded fishing nets. All of this was stuck to the seabed of Greece’s Andros island.⁣⁠ ⁣⁠ Volunteers collected over 660 lbs of plastic waste. But some say the microplastics leave an invisible imprint on the environment and even ourselves. They can be consumed by fish that then become a part of our diet.⁣⁠ ⁣⁠ #environment #pollution #plasticbags #coralreefs #greece #seabed #fishingnets #microplastics #coral #plastic #ocean #sealife #sea #fish #trash #zerowaste #plasticfree #recycle #reef #underwater #oceanlife #marinelife #rubbish #reef #sea #miroplastic #underwaterphoto #saveouroceans #conservation

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Leonardo DiCaprio (@leonardodicaprio) στις

Σημειώνεται πως πριν από λίγες ημέρες, είχαν κάνει το γύρο του κόσμου φωτογραφίες της οργάνωσης Aegean Rebreath, η οποία προσπαθεί να καθαρίσει τον βυθό του νησιού από τα πλαστικά σκουπίδια.

Η δύτρια Αναμπέλα Ρος ανέφερε:

"Πρέπει να φανταστείτε τα νερά και τον βυθό όπως είναι ο παραδεισένιος υποθαλάσσιος κόσμος της Καραϊβικής. Εκεί υπάρχουν συστάδες κοραλλιών σε όλα τα χρώματα. Εδώ στην Άνδρο είναι κατά βάση παρόμοια η κατάσταση με τη διαφορά όμως πως βρήκαμε αντί για κοράλλια πλαστικές σακούλες σε όλα τα χρώματα. Πραγματικά με σόκαρε το θέαμα όταν το πρωτοαντίκρισα".

H Ανδρος αντιμετωπίζει ιδιαίτερο πρόβλημα από το 2011, όταν εξαιτίας ισχυρής βροχόπτωσης παρασύρθηκαν στη θάλασσα τα σκουπίδια από τη χωματερή, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Deutsche Welle.

Στους τοπικούς πολιτικούς παράγοντες και τον δήμαρχο του νησιού η εκστρατεία καθαρισμού του βυθού από τους ακτιβιστές προκαλεί μάλλον αμηχανία και για τον λόγο αυτόν δεν υπήρξε μέχρι σήμερα ανταπόκριση, όπως δηλώνει ο Γιώργος Σαρελάκος, ιδρυτής της περιβαλλοντικής οργάνωσης.

Τονίζει ότι εδώ και οχτώ χρόνια οι πολιτικοί άρχοντες του νησιού δεν έχουν δώσει εξηγήσεις γιατί δεν έχει ακόμα καθαριστεί ο βυθός.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις