Δανία: Δύο Σουηδοί οι βασικοί ύποπτοι για την έκρηξη στο κτίριο της Εφορίας

Δανία: Δύο Σουηδοί οι βασικοί ύποπτοι για την έκρηξη στο κτίριο της Εφορίας

Η αστυνομία της Δανίας ανακοίνωσε σήμερα ότι συνέλαβε έναν 22χρονο Σουηδό και εξέδωσε διεθνές ένταλμα σύλληψης για έναν 23χρονο επίσης Σουηδό, οι οποίοι είναι ύποπτοι για την έκρηξη που σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα έξω από το κτίριο της οικονομικής Εφορίας στην Κοπεγχάγη.

Ένας άνθρωπος τραυματίστηκε ελαφρά από την έκρηξη αυτή που σημειώθηκε την περασμένη Τρίτη και προκάλεσε ζημιές στην κύρια είσοδο του κτιρίου της Εφορίας στην Κοπεγχάγη. Η αστυνομία είχε ανακοινώσει πως επρόκειτο για εσκεμμένη επίθεση.

Η αστυνομία δεν διευκρίνισε περαιτέρω στην σημερινή ανακοίνωσή της, ενώ το περασμένο Σάββατο σημειώθηκε και δεύτερη έκρηξη σε διάστημα τεσσάρων ημερών στην Κοπεγχάγη, αυτή τη φορά έξω από ένα μη επανδρωμένο μικρό αστυνομικό τμήμα λίγο έξω από το κέντρο της πόλης, η οποία προκάλεσε μόνον ζημιές.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας είχε δηλώσει και για τη δεύτερη αυτή έκρηξη πως επρόκειτο για εσκεμμένη ενέργεια, αλλά είχε σημειώσει ότι ήταν πολύ νωρίς ακόμη για να πει αν οι δύο εκρήξεις συνδέονταν.

Σημαντικές επιθέσεις ή επεισόδια βίας είναι σπάνια στη σκανδιναβική αυτή χώρα των 5,7 εκατομμυρίων κατοίκων που φημίζεται για την ασφάλεια και την κοινωνική ανεκτικότητά της.