Έτοιμος να προκαλέσει πολιτικό σεισμό στη Βρετανία φέρεται πως είναι ο Μπόρις Τζόνσον, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα μεταδίδουν διεθνή Μέσα ενημέρωσης.

Ο βρετανός πρωθυπουργός έχει δεσμευτεί στους πολίτες ότι η χώρα θα αποχωρήσει από την Ε.Ε. στις 31 Οκτωβρίου με ή ακόμα και χωρίς συμφωνία και προκειμένου να δεχθεί τρικλοποδιές από τους Εργατικούς του Κόρμπιν ή και δικούς του βουλευτές, εκτιμάται ότι θα ζητήσει από τη Βασίλισσα Ελισάβετ την αναστολή λειτουργίας του βρετανικού Κοινοβουλίου.

Όπως χαρακτηριστικά τονίζεται στα εν λόγω δημοσιεύματα, ο διάδοχος της Τερέζα Μέι θα αιτηθεί αναστολή από τα μέσα του Σεπτεμβρίου έως και δύο εβδομάδες πριν την κρισιμότερη ημερομηνία στη σύγχρονη ιστορία της Βρετανίας.

Με τον τρόπο αυτόν οι βρετανοί βουλευτές δεν θα έχουν τον αναγκαίο χρόνο για να ψηφίσουν νομοθεσία που θα αποτρέπει την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ενωση χωρίς συμφωνία στις 31 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας The Guardian, συνάντηση σχετικά με το κυβερνητικό αυτό σχέδιο θα πραγματοποιηθεί σήμερα στη θερινή κατοικία της βασίλισσας Ελισάβετ στο Μπαλμόραλ.

Το βρετανικό κοινοβούλιο δεν συνεδριάζει συνήθως για διάστημα περίπου τριών εβδομάδων στο τέλος του Σεπτεμβρίου και τις αρχές του Οκτωβρίου, όταν τα βρετανικά πολιτικά κόμματα πραγματοποιούν τα ετήσια συνέδριά τους.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις