Πορείες διαμαρτυρίας, νομικές κινήσεις αλλά και κάλεσμα για συλλογή υπογραφών στο οποίο έχουν ήδη ανταποκριθεί περισσότεροι από ένα εκατομμύριο Βρετανοί, προκάλεσε η χθεσινή απόφαση του Μπόρις Τζόνσον να κλείσει το Κοινοβούλιο μέχρι τις 14 Οκτωβρίου, ώστε να περιορίσει σε μεγάλο βαθμό τις πιθανότητες να βρει εμπόδια στα σχέδιά του για Brexit χωρίς συμφωνία από τους πολιτικούς του αντιπάλους.

Παρότι η κυβέρνηση υποστήριξη ότι εξακολουθεί να υπάρχει αρκετός πολιτικός χρόνος για να ακουστούν όλες οι απόψεις και να γίνουν τα απαραίτητα debate, η αντιπολίτευση μιλά για «αντιδημοκρατικές αποφάσεις και σκοπιμότητες».

Διαβάστε:Σάλος με το "βρετανικό πραξικόπημα" Τζόνσον: Η βασίλισσα ενέκρινε το "λουκέτο" στο Κοινοβούλιο!

Μέχρι χθες το απόγευμα και συγκεκριμένα στις 18.30 ώρα Βρετανίας, οι υπογραφές κατά της απόφασης Τζόνσον, την οποία αποδέχθηκε η βασίλισσα Ελισάβετ, είχαν φτάσει τις 450.000 και αργά το βράδυ ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο.

Διαβάστε: "Οι βουλευτές που δεν θέλουν ένα no-deal Brexit πρέπει να δράσουν την επόμενη εβδομάδα"

Ενδεικτικές των έντονων αντιδράσεων ήταν οι δηλώσεις Κόρμπιν και Στέρτζον. Ο μεν επικεφαλής του Εργατικού Κόμματος έκανε λόγο για κίνηση του Τζόνσον που «συνιστά μεγάλη απειλή και χτύπημα κατά της δημοκρατίας», ενώ απευθύνθηκε εγγράφως στη Βασίλισσα, προκειμένου να παρέμβει.

Η δε πρωθυπουργός της Σκοτίας χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη απόφαση ως μια από τις πιο μαύρες σελίδες στην ιστορία της δημοκρατίας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις