Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Τζον Μέιτζορ ανακοίνωσε ότι θα συμμετάσχει στην αγωγή της Τζίνα Μίλερ ενώπιον της βρετανικής δικαιοσύνης για την αποτροπή της αναστολής λειτουργίας του κοινοβουλίου που αποφάσισε η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον.

«Υποσχέθηκα ότι, εάν ο πρωθυπουργός αναστείλει την λειτουργία του κοινοβουλίου για να εμποδίσει μέλη του να αντιταχθούν στα σχέδια για το Brexit, θα προσφύγω στην δικαιοσύνη κατά της ενέργειάς του», αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι το κίνητρο του πρωθυπουργού στην επιδίωξη αναστολής της λειτουργίας του κοινοβουλίου είναι να παρακάμψει ένα κυρίαρχο κοινοβούλιο που είναι αντίθετο με την πολιτική του», εξηγεί στο κείμενο ο πρώην πρωθυπουργός του Συντηρητικού Κόμματος.

«Αν κοιτάξω προς τα πίσω στην βρετανική ιστορία, δεν μπορώ να φαντασθώ τον κ. Ντιζραέλι, τον κ. Γλάντστοουν, τον κ. Τσόρτσιλ ή την κα. Θάτσερ, ακόμη και στις πιο δύσκολες στιγμές τους, να λένε ας παραμερίσουμε το κοινοβούλιο όσο εφαρμόζουμε αυτήν την δύσκολη πολιτική, με την οποία μέρος του κόμματός τους διαφωνεί», είχε δηλώσει ο Τζόν Μέιτζορ τον Ιούνιο κατά την διάρκεια ομιλίας του.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις