Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού κατά του νέου δημάρχου Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, προειδοποιώντας τον ότι θα τον…πατήσουν κάτω, αν ασχολείται με άλλες δουλειές πέραν των καθηκόντων του.

Συγκεκριμένα, ο Σοϊλού δήλωσε: «Στο λέω και στο υπογραμμίζω: Κάνε τη δουλειά σου και θα σε επικροτήσουμε. Αν όμως ασχολείσαι με πράγματα εκτός των καθηκόντων σου, θα σε πατήσουμε κάτω! Καθαρά και ξάστερα!».

Αφορμή στάθηκε η κίνηση του Ιμάμογλου να συναντηθεί με τρεις δημάρχους που καθαίρεσε η κυβέρνηση.

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου είχε ταχθεί εναντίον της καθαίρεσης 3 δημάρχων σε αντίστοιχους δήμους στα ΝΑ της χώρας, λέγοντας ότι δεν είναι δυνατό εκλεγμένοι από το λαό δήμαρχοι να «απολύονται» από την κυβέρνηση, χαρακτηρίζοντας μάλιστα την απόφαση «πλήγμα κατά της δημοκρατίας».

«Είναι ντροπή», απάντησε ο υπουργός Εσωτερικών, «όταν έχει αποδειχθεί δημόσια η σχέση των εν λόγω δημάρχων με το κουρδικό ΡΚΚ». «Αυτό το κράτος δεν στάθηκε στα πόδια του τα τελευταία 2.200 χρόνια με μαϊμουδιές, αλλά με τους κανόνες του και την ενότητά του», δήλωσε ο Σοϊλού.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης CHP υποστήριξε τον δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης, καλώντας τον υπουργό Εσωτερικών «να μάθει τα όριά του και να μην απειλεί τον δις εκλεγμένο δήμαρχο της μεγαλύτερης μητρόπολης του κόσμου».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις