Αιγυπτιακό δικαστήριο καταδίκασε σήμερα σε ισόβια κάθειρξη 11 υψηλόβαθμα στελέχη των Αδελφών Μουσουλμάνων, που κατηγορούνταν για κατασκοπεία υπέρ της παλαιστινιακής Χαμάς και της λιβανέζικης Χεζμπολάχ, όπως έγινε γνωστό από δικαστική πηγή.

Μεταξύ των έντεκα καταδικασθέντων είναι ο ανώτατος πνευματικός ηγέτης της αδελφότητας, ο Μοχάμεντ Μπαντίε και ο αναπληρωτής του, Χαϊράτ αλ Σάτερ.

Άλλα πέντε μέλη των Αδελφών Μουσουλμάνων καταδικάστηκαν σε ποινές κάθειρξης από 7 μέχρι 10 χρόνια ενώ έξι από τους κατηγορούμενους αθωώθηκαν.

Όλοι τους κατηγορούνταν για "διάπραξη εγκλημάτων σε συνεργασία με ξένες οργανώσεις" και για "χρηματοδότηση της τρομοκρατίας".

"Τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν έβλαψαν την ανεξαρτησία και την ασφάλεια της χώρας. (Οι κατηγορούμενοι) πρόδωσαν το έθνος τους και δεν έχουν καμία δικαιολογία", είπε ο δικαστής Μοχάμεντ Φάχμι πριν ανακοινώσει την απόφαση.

Οι καταδικασθέντες έχουν τη δυνατότητα να ασκήσουν έφεση.

Για την υπόθεση αυτή είχε κατηγορηθεί και ο ισλαμιστής πρώην πρόεδρος Μοχάμεντ Μόρσι, ο οποίος απεβίωσε κατά τη διάρκεια μιας ακροαματικής διαδικασίας τον Ιούνιο. Ο Μόρσι είχε παραμείνει για έξι χρόνια στη φυλακή, μετά την ανατροπή του το 2013 από τον τότε αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι, ο οποίος στη συνέχεια εξελέγη πρόεδρος της Αιγύπτου.

Το 2013 οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι χαρακτηρίστηκαν "τρομοκρατική οργάνωση" από τις δικαστικές αρχές της Αιγύπτου.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις