Το Χάρβαρντ εξέφρασε μεταμέλεια που αποδέχθηκε εκατομμύρια δολάρια σε δωρεές από τον Τζέφρι Έπσταϊν πριν αυτός καταδικαστεί το 2008 για (-)ουαλικά εγκλήματα και ανέφερε ότι εκφράζειλύπη για τη σύνδεση με τον καταδικασμένο Αμερικανό χρηματιστή.

Ο 66χρονος χρηματιστής συνελήφθη στις 6 Ιουλίου για κατηγορίες για σωματεμπορία και βιασμούς δεκάδων ανηλίκων κοριτσιών, ορισμένα από τα οποία ήταν ακόμη και 14 ετών. Στις 10 Αυγούστου, ο μεγιστάνας βρέθηκε νεκρός μέσα στο κελί του, σε ομοσπονδιακή φυλακή του Μανχάταν. Οι ιατροδικαστές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι απαγχονίστηκε.

Ο πρόεδρος του Χάρβαρντ Λόρενς Μπάκοου δήλωσε πως ο Έπσταϊν δώρισε περίπου 9 εκατομμύρια δολάρια στο πανεπιστήμιο στο διάστημα μεταξύ 1998 και 2007, πριν ο θανών μεγιστάνας δηλώσει ένοχος για κατηγορίες περί πορνείας το 2008.

Το Πανεπιστήμιο υποστήριξε ότι συνειδητά απέρριψε ένα δώρο από τον Έπσταϊν το 2008 έπειτα από την καταδίκη του. Ωστόσο, σημείωσε ότι η εσωτερική έρευνα του Πανεπιστημίου εξακολουθεί να διενεργείται.

«Τα εγκλήματα του Τζέφρι Έπσταϊν είναι αποκρουστικά και αξιόμεμπτα» είπε ο Μπάκοου με επιστολή του προς την πανεπιστημιακή κοινότητα. «Λυπούμαι βαθύτατα για την προηγούμενη σύνδεση του Harvard μαζί του».


CBS Boston


Η ανακοίνωση του Χάρβαρντ ήρθε μέρες μετά την αποκάλυψη του περιοδικού New Yorker που ανέφερε ότι το Εργαστήριο Μέσων Επικοινωνίας του Τεχνολογικού Ινστιτούτου Μασαχουσέτης (MIT Media Lab) προσπάθησε να αποκρύψει δωρεές που έλαβε από τον καταδικασμένο Αμερικανό χρηματιστή.

Μετά το δημοσίευμα ο διευθυντής του Εργαστηρίου του MIT υπέβαλε το Σάββατο την παραίτησή του. Ο πρόεδρος του MIT αναγνώρισε τις δωρεές χθες και δήλωσε πως είχε υπογράψει μια ευχαριστήρια επιστολή στον Έπσταϊν το 2012.

Το Χάρβαρντ τόνισε ότι θα δωρίσει συνολικά μη δαπανηθέντα υπόλοιπα 186.000 δολαρίων σε οργανώσεις για τη στήριξη θυμάτων σωματεμπορίας και (-)ουαλικών επιθέσεων.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις