Ο πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων Τζον Μπέρκοου δήλωσε σήμερα ότι η τοξική ατμόσφαιρα στην χθεσινή συνεδρίαση είναι η χειρότερη που έχει δει στα 22 του χρόνια στο σώμα.

Απευθυνόμενος στους βουλευτές μετά την χθεσινή θλιβερή συνεδρίαση, ο Τζον Μπέρκοου είπε: «Πιστεύω ότι υπάρχει διάχυτη η αίσθηση στην Βουλή και εκτός αυτής ότι χθες το σώμα δεν τίμησε τον εαυτό του».

«Και στις δύο πλευρές τα πάθη πυροδοτήθηκαν· οργισμένα λόγια εκτοξεύθηκαν…η ατμόσφαιρα ήταν τοξική».

«Η χώρα αυτή αντιμετωπίζει το πλέον επίμαχο πολιτικό ζήτημα που μας έχει φέρει σε αντιπαράθεση εδώ και δεκαετίες. Υπάρχουν ειλικρινείς, εκ βαθέων ….διαφορές απόψεων για το θέμα».

«Τα μέλη πρέπει να είναι ελεύθερα να εκφρασθούν γι΄αυτό και να επιδείξουν, όπως δεν παραλείπουν να το κάνουν, το θάρρος της άποψής τους.

«Ελαβα, κατά την διάρκεια της νύκτας, πρόταση από δύο πολύ σεβάσμια μέλη κάθε πλευράς της Βουλής για την επίσημη εξέταση της επιδεικνυομένης πολιτικής μας κουλτούρας», είπε ο Μπέρκοου και ζήτησε από τους βουλευτές «να χαμηλώσουν την ένταση των ντεσιμπέλ και να προσπαθήσουν να αντιμετωπίσουν ο ένας τον άλλον ως αντίπαλο, όχι ως εχθρό».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις