Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση με τις καταγγελίες Βρετανίδας ότι έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού στην Κύπρο, καθώς την Τετάρτη (02.10.2019) ξεκίνησε η δίκη της κοπέλας για δημόσια βλάβη λόγω ψευδούς κατάθεσης.

Να σημειωθεί ότι η 19χρονη στις 25 Ιουλίου είχε καταγγείλει τον ομαδικό βιασμό της από 12 Ισραηλινούς, για να ανακαλέσει όμως λίγο αργότερα λέγοντας πως το (-) ήταν συναινετικό και πως η καταγγελία έγινε γιατί ήθελε να τους εκδικηθεί που την βιντεοσκοπούσαν.

Ωστόσο, λίγες ημέρες αργότερα και ενώ βρισκόταν υπό κράτηση, η Βρετανίδα ανακάλεσε και πάλι, υποστηρίζοντας πως όντως επρόκειτο για ομαδικό βιασμό και πως την προηγούμενη φορά είχε αλλάξει την κατάθεσή της μετά από την υπερβολική πίεση της κυπριακής αστυνομίας. Τελικά είχε αφεθεί ελεύθερη, μετά από ένα μήνα φυλακής, με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Την Τετάρτη (02.10.2019), κατά την πρώτη ημέρα της δίκης, οι δικηγόροι της παρουσίασαν μηνύματα που αντάλλαξαν μεταξύ τους οι δώδεκα Ισραηλινοί πριν τον βιασμό.

Σε ένα από αυτά, ένας από τους δώδεκα λέει: «Θα την… απόψε»!

Σύμφωνα με την υπεράσπιση της 19χρονης Βρετανίδας, αυτό αποδεικνύει ότι η παρέα σχεδίαζε ένα όργιο με την κοπέλα, χωρίς να την έχει ενημερώσει.

Ένας από αυτούς εξάλλου είχε παραδεχθεί στην αστυνομία ότι συζητούσαν για το ότι θα κάνουν (-) μαζί της, με έναν «κακό κι επιθετικό τρόπο».

Η 19χρονη υποστηρίζει πως συμφώνησε να κάνει (-) με έναν από αυτούς, μετά από ένα πάρτι στην Αγία Νάππα και πως όλοι οι υπόλοιποι εισέβαλαν στο δωμάτιο και την βίασαν ομαδικά. Επίσης λέει πως όταν ανακάλεσε την καταγγελία, βρισκόταν επί οκτώ ώρες υπό ανάκριση, χωρίς την παρουσία δικηγόρου και πως η πίεση που της ασκήθηκε ήταν τεράστια.

Οι δικηγόροι της αποκάλυψαν, επίσης, ότι η κοπέλα πάσχει από μετατραυματικό στρες, όπως διέγνωσε Βρετανός ψυχολόγος και πως θέλει μόνο να επιστρέψει στην πατρίδα της.

Φωτογραφία από: politis.com.cy

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις