«Είναι προς το συμφέρον της Ευρωπαϊκής Ένωσης να προχωρήσει η διεύρυνσή της με την ένταξη των Δυτικών Βαλκανίων» υπογράμμισε ο πρόεδρος της Σλοβενίας Μπόρουτ Πάχορ, στη διάρκεια της συνάντησης των χωρών της Ομάδας του Βίσεγκραντ (Τσεχία, Ουγγαρία, Πολωνία και Σλοβακία) που πραγματοποιήθηκε στην Πράγα.

«Το πρώτο μεγάλο τεστ θα έρθει αυτόν τον μήνα, όταν το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα αποφασίσει εάν θα στηρίξει την Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία στον δρόμο τους προς την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτή θα είναι μια πολύ σημαντική απόφαση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πάχορ, συμπληρώνοντας ότι η Σλοβενία υποστηρίζει τη διεύρυνση της ΕΕ προς τα Δυτικά Βαλκάνια, διότι πιστεύει ότι μ' αυτόν τον τρόπο θα ενισχυθεί η ασφάλεια της ευρύτερης περιοχής.

Ο κ. Πάχορ χαιρέτισε την απόφαση της Ομάδας του Βίσεγκραντ να προσκαλέσουν τη Σερβία στη συνάντηση, την οποία εκπροσώπησε ο Πρόεδρός της, Αλεξάνταρ Βούτσιτς. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε τηλεγράφημα του σλοβενικού ειδησεογραφικού πρακτορείου "STA", ο κ. Πάχορ επισήμανε ότι η Σλοβενία είναι θερμός υποστηρικτής της ευρωπαϊκής προοπτικής και ένταξης της Σερβίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο κ. Πάχορ τόνισε, επίσης, ότι, η συνάντηση της Ομάδας του Βίσεγκραντ είχε στόχο να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι η Ομάδα στηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις