Ο υπουργός Οικονομικών της Ιρλανδίας Πασκάλ Ντόναχιου ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση θα έχει δημοσιονομικό έλλειμμα που θα ανέρχεται στο 0,6% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος το επόμενο έτος, αν η Βρετανία φύγει από την ΕΕ χωρίς συμφωνία, προκειμένου να χρηματοδοτήσει με 1,2 δισεκ. ευρώ τις πληγείσες επιχειρήσεις και έτσι να μειώσει τις συνέπειες ενός Brexit χωρίς συμφωνία.

"Το Brexit είναι ο πιο πιεστικός και άμεσος κίνδυνος για την οικονομία μας" και μια έξοδος από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία "θα ήταν πολύ δύσκολη", δήλωσε ο Ντόναχιου κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο κοινοβούλιο. "Ανακοινώνω ένα σύνολο δαπανών ύψους 1,2 δισεκατομμυρίου ευρώ για να αντιμετωπίσουμε το Brexit", πρόσθεσε.

"Στις παραμονές ενός Brexit χωρίς συμφωνία, θα παρέμβουμε με σταθερό και ουσιαστικό τρόπο για να στηρίξουμε τις θέσεις εργασίας και την οικονομία", δήλωσε ο Ντόναχιου παρουσιάζοντας στο κοινοβούλιο τον προϋπολογισμό του για το 2020, ο οποίος βασίστηκε στην υπόθεση ενός Brexit χωρίς συμφωνία.

"Αυτές οι παρεμβάσεις θα στηρίξουν εταιρίες από κάθε επίπεδο και βαθμό δυσκολίας, με ιδιαίτερη εστίαση στους τομείς που εκτίθενται περισσότερο, όπως τα τρόφιμα, η βιομηχανία και οι εμπορικές υπηρεσίες σε διεθνές επίπεδο", προσέθεσε.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις