Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ δήλωσε ότι δεν υπάρχουν εγγυήσεις επιτυχίας για τον τελευταίο γύρο των συνομιλιών για το Brexit και ότι ο χρόνος έχει «ουσιαστικά τελειώσει» — αλλά ότι πρέπει να χρησιμοποιηθεί και η μικρότερη πιθανότητα προκειμένου να καταβληθούν προσπάθειες για την επίτευξη μιας συμφωνίας πριν τις 31 Οκτωβρίου.

«Έλαβα θετικές ενδείξεις από τον Ιρλανδό πρωθυπουργό ότι μια συμφωνία συνεχίζει να είναι δυνατή. Αυτή την ώρα που μιλάμε πραγματοποιούνται τεχνικού χαρακτήρα συζητήσεις στις Βρυξέλλες», δήλωσε ο Τουσκ από τη Λευκωσία. «Φυσικά δεν υπάρχει εγγύηση επιτυχίας και ο χρόνος έχει ουσιαστικά τελειώσει. Αλλά πρέπει να χρησιμοποιηθεί ακόμα και η μικρότερη πιθανότητα».

Ο Τουσκ δήλωσε ότι είχε ήδη πει στον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον πως, εκτός κι αν προκύψει μια εφικτή λύση από το Λονδίνο έως την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου, θα ανακοινώσει σήμερα ότι μια συμφωνία είναι σχεδόν αδύνατη στη σύνοδο των Ευρωπαίων ηγετών στις 17-18 Οκτωβρίου. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι έλαβε θετικό μήνυμα από τον Ιρλανδό πρωθυπουργό Λίο Βαράντκαρ ότι μια συμφωνία είναι «ακόμα δυνατή» ύστερα από τη χθεσινή συνάντηση του Βαράντκαρ και τον Τζόνσον.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις