Τα βέλη του στην Τουρκία, την οποία απείλησε με κυρώσεις, στους Κούρδους, τους οποίους κατηγόρησε πως αφήνουν ελεύθερους τζιχαντιστές για να αναγκάσουν τις ΗΠΑ να εμπλακούν στην επιχείρηση στη βόρεια Συρία και φυσικά στην Ευρώπη γιατί δεν δέχτηκε να πάρει πίσω τους Ευρωπαίους μαχητές του ISIS, έστρεψε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Με αλλεπάλληλα tweets επιδόθηκε σε ένα νέο παραλήρημα και τα έβαλε με όλους και όλα.

«Δεν πρόκειται να εμπλακούμε σε άλλον έναν πόλεμο ανάμεσα σε ανθρώπους που πολεμούν μεταξύ τους πάνω από 200 χρόνια. Η Ευρώπη είχε την ευκαιρία να πάρει τους αιχμάλωτους του ISIS (σ.σ. που προέρχονται από ευρωπαϊκές χώρες), αλλά δεν ήθελαν να πληρώσουν το κόστος. «Αφήστε τις ΗΠΑ να πληρώσουν«, είπαν», ήταν το πρώτο tweet τουΤραμπ.


Υπενθυμίζεται ότι οι κουρδικές αρχές ανακοίνωσαν την Κυριακή ότι σχεδόν 800 συγγενείς των ξένων τζιχαντιστών του αυτοαποκαλούμενου Ισλαμικού Κράτους δραπέτευσαν από έναν καταυλισμό εκτοπισμένων, κοντά στο πεδίο των μαχών.


Ακολούθησε κι ένα δεύτερο, αυτή τη φορά κατά Κούρδων και Τουρκίας.

«Οι Κούρδοι μπορεί να απελευθερώνουν κάποιους (σ.σ. τζιχαντιστές) για να μας αναγκάσουν να εμπλακούμε. Εύκολα μπορούν να ξανασυλληφθούν από την Τουρκία ή ευρωπαϊκά κράτη απ’ όπου μπορεί να προήλθαν, αλλά θα πρέπει να κινηθούν άμεσα. Ισχυρές κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας έρχονται! Αλήθεια ο κόσμος πιστεύει πως θα έπρεπε να πάμε σε πόλεμο με τη χώρα μέλος του ΝΑΤΟ, Τουρκία; Οι ατελείωτοι πόλεμοι θα τελειώσουν!» συνέχισε ο Τραμπ.


Ερωτηθείς λίγο μετά στον Λευκό Οίκο, ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούτσιν επιβεβαίωσε ότι η ομάδα εθνικής ασφαλείας του Αμερικανού προέδρου θα συναντηθεί σήμερα, Δευτέρα, για να συζητήσει το θέμα.

«Σαφώς δεν είναι πολύ αργά προκειμένου οι ΗΠΑ να επιβάλουν κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας» υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι «είναι μια περίπλοκη κατάσταση», καθώς η Τουρκία είναι κράτος μέλος του ΝΑΤΟ.


Και το τελευταίο του tweet μάλλον στρεφόταν στους "εσωτερικούς εχθρούς".«Οι ίδιοι άνθρωποι που μας έμπλεξαν στο χάος της Μέσης Ανατολής, είναι εκείνοι που θέλουν περισσότερο να παραμείνουμε εκεί».


Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις