Δριμεία επίθεση εξαπολύει το Bloomberg στον Ντόναλντ Τραμπ και αφορμή αποτελούν οι κυρώσεις που επιβάλλει στην Τουρκία ο αμερικανός πρόεδρος, δεδομένου ότι δεν έπεισαν την πλειοψηφία των μελών του Κογκρέσου.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η συγκεκριμένη κίνηση έχει ως μοναδικό στόχο να διασκεδάσει ο Τραμπ τις εντυπώσεις μετά τον πολύ αρνητικό αντίκτυπο που είχε η απόφασή του να αποχωρήσει από τη Συρία, ανοίγοντας τον δρόμο στον Ερντογάν για να εισβάλει, αλλά και οι τουλάχιστον άστοχες δηλώσεις του περί μη στήριξης από τους Κούρδους κατά την απόβαση στη Νορμανδία.

Όπως αναφέρουν στο αμερικανικό πρακτορείο ειδικοί σε ζητήματα κυρώσεων, η αμερικανική κυβέρνηση θα μπορούσε, αν ήθελε, να τις επιβάλει από την περασμένη εβδομάδα και τα όσα τονίζει ο Τραμπ περί μελλοντικών κυρώσεων είναι απλώς μια προσπάθεια να ικανοποιήσει τα πολλά δυσαρεστημένα μέλη του Κογκρέσου.

«Εκτιμούμε τις προγραμματισμένες κυρώσεις της κυβέρνησης, αλλά δεν προχωρούν αρκετά για να τιμωρήσουν την Τουρκία για τα ανήκουστα αδικήματά της στη Συρία», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος του Ρεπουμπλικανού βουλευτή και εξέχοντος μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, Μάικλ ΜακΚολ.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις