Τα λόγια είναι φτωχάπολλές φορές για να περιγράψουν τα συναισθήματα, τον πόνο και την ένταση που κρύβουν αμέτρητες μικρές, προσωπικές τραγωδίες και δράματα που βιώνουν οι άνθρωποι στη Συρία, όπου συνεχίζεται η τουρκική στρατιωτική εισβολή.

Μια τέτοια ιστορία απαθανάτισε με τον φωτογραφικό του φακό ο ανταποκριτής στη Μέση Ανατολή Daniel Estrin, ο οποίος φωτογράφισε έναν παππού που αναγκάζεται να μείνει στην εμπόλεμη ζώνη, να αποχαιρετά τον εγγονό του που καταφεύγει με την οικογένειά του στο Ιράκ για να σωθεί.

Ο Estrin, περιγράφοντας τη σκηνή σε μια ραδιοφωνική εκπομπή, είπε: "Καθώς επιβιβαζόμασταν στο πούλμαν για να επιστρέψουμε στο Ιράκ, είδαμε ένα 4χρονο αγόρι να αποχαιρετά τον παππού του μέσα από το παράθυρο. Ο παππούς του, ο Ισάμ, δεν έχει άδεια διαμονής στο Ιράκ και έκλαιγε γιατί δεν ήξερε πότε θα ξαναδεί τον εγγονό του".

Παράλληλα, ο Estrin σημείωσε ότι ο 4χρονος ρωτούσε τον παππού του γιατί δεν τους ακολουθεί στο ταξίδι και του έλεγε ότι θα του λείψει πολύ, με τον παππού να απαντά: "Θα σε συναντήσω πιο μετά".

Δεν ξέρει αν θα μπορέσει ποτέ να εκπληρώσει την υπόσχεση που έδωσε στον εγγονό του αλλά και πώς να του πει ότι αυτή μπορεί να είναι η τελευταία φορά που φιλούν ο ένας τον άλλο;

Ο παππούς Ισάμ δήλωσε στον Estrin: "Ο χωρισμός έχει σκοτώσει ανθρώπους, έχει καταστρέψει μια ολόκληρη γενιά. Ο πόλεμος δεν έχει νόημα. Κανείς δεν κερδίζει από αυτόν παρά μονάχα εκείνοι που τον προκαλούν. Οι άνθρωποι ξεριζώνονται και τα παιδιά σκοτώνονται".


Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις