Τουλάχιστον πέντε άμαχοι σκοτώθηκαν σήμερα στη βόρεια Συρία σε αεροπορική επιδρομή της Τουρκίας με στόχο ένα χωριό κοντά στη μεθοριακή κωμόπολη Ρας αλ-Άιν, όπου κουρδικές δυνάμεις εξακολουθούν να αντιστέκονται στην επίθεση της Άγκυρας, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

«Πέντε άμαχοι σκοτώθηκαν από αεροπορικό πλήγμα της Τουρκίας στο χωριό Μπαμπ αλ-Χέιρ», ανακοίνωσε το Παρατηρητήριο, παρά την εκεχειρία στην οποία συμφώνησε χθες, Πέμπτη, το βράδυ η Άγκυρα.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), αιχμή του δόρατος των οποίων είναι οι Κούρδοι, κατηγόρησαν επίσης σήμερα την Τουρκία ότι βομβαρδίζει περιοχές αμάχων παραβιάζοντας την κατάπαυση του πυρός που έχει κηρύξει.

British troops training Kurdish forces in Syria

«Παρά τη συμφωνία για να σταματήσουν οι μάχες, τουρκικές αεροπορικές επιθέσεις και επιθέσεις πυροβολικού συνεχίζονται εναντίον των θέσεων μαχητών και οικισμών αμάχων», δήλωσε ο εκπρόσωπος των SDF Μούσταφα Μπάλι.

Ο ίδιος δήλωσε πως οι τουρκικές δυνάμεις βομβάρδισαν τη Ρας αλ-Άιν.

Κρότοι οβίδων ακούγονταν σήμερα το πρωί στα τουρκοσυριακά σύνορα παρά την κατάπαυση του πυρός που συμφωνήθηκε ανάμεσα στην Τουρκία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Εικόνα

Διαβάστε: Συμφωνία για Συρία: Τα επόμενα κρίσιμα 24ωρα θα δοκιμαστεί η «εκεχειρία» – Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι

"Παιχνίδια" Ερντογάν με τη ζώνη ασφαλείας

Σύμφωνα με το Reuters, ο Ταγίπ Ερντογάν σε δηλώσεις του τόνισε ότι η ζώνη ασφαλείας θα εκταθεί σε 440 χλμ κατά μήκος των τουρκοσυνοριακών συνόρων με το ανατολικό της άκρο στα σύνορα με το Ιράν και πρόσθεσε ότι με τις ΗΠΑ συμφωνήθηκε το βάθος της να ανέρχεται σε 32 χλμ .

Πρόκειται δηλαδή για ζώνη ασφαλείας πολύ μεγαλύτερη από αυτήν που αναφέρθηκε κατά την ανακοίνωση της συμφωνίας ΗΠΑ- Τουρκίας και μαλιστα σύμφωνα με τα λεγόμενα του Τούρκου προέδρου η ζώνη περιλαμβάνει τις πόλεις Μανμπίτζ και Κομπάνι που θεωρούνται κουρδικά προπύργια.

Εικόνα

Διαβάστε: Συρία: Η Διεθνής Αμνηστία κατηγορεί Τουρκία και σύρους αντάρτες για εγκλήματα πολέμου

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις