Βαρκελώνη: Με φυλακή ως έξι χρόνια προειδοποιεί η Μαδρίτη τους "βίαιους διαδηλωτές"

Βαρκελώνη: Με φυλακή ως έξι χρόνια προειδοποιεί η Μαδρίτη τους "βίαιους διαδηλωτές"

Με ποινή φυλάκισης ως έξι χρόνια απείλησε ο υπουργός Εσωτερικών της Ισπανίας, διαδηλωτές που συμμετέχουν σε βίαια επεισόδια, όπως ανέφερε, ενώ χθες τους δρόμους της Βαρκελώνης κατέκλυσαν - σύμφωνα με την αστυνομία - περίπου 525.000 άνθρωποι για να διαμαρτυρηθούν για τις φυλακίσεις των ηγετών της καταλανικής αυτονομίας.

Ο Φερνάντο Γκράντε - Μαρλάσκα δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι συγκρούσεις σημειώνονταν στην περιοχή γύρω από την κεντρική αστυνομική διεύθυνση της Βαρκελώνης ως αργά το βράδυ της Παρασκευής, στις οποίες εμπλέκονται 400 άτομα που δρούσαν σε "οργανωμένες ομάδες" και αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης "έως έξι χρόνια, βάσει του ποινικού κώδικα".

Σύμφωνα με το AFP, οι συγκρούσεις με την αστυνομία κλιμακώθηκαν αργά το βράδυ της Παρασκευής, με διαδηλωτές να στήνουν οδοφράγματα και την αστυνομία να ρίχνει πλαστικές σφαίρες και δακρυγόνα.

Όπως γράφει το πρακτορείο, οι συγκρούσεις έχουν βυθίσει στο χάος το κέντρο της πόλης και σημειώνονται κατά την πέμπτη μέρα των κινητοποιήσεων διαμαρτυρίας ενάντια στην καταδίκη των καταλανών αυτονομιστών ηγετών.

Οι τοπικοί εκλεγμένοι ηγέτες καταδικάστηκαν σε βαριές ποινές κάθειρξης, καθώς προώθησαν την αυτονομία, υπέρ της οποίας αποφάνθηκαν οι πολίτες στο δημοψήφισμα του 2017, το οποίο θεωρήθηκε παράνομο από τη Μαδρίτη.

Ρεπορτάζ του Telegraph