Μυστήριο καλύπτει το μέρος όπου βρίσκεται ο πίνακας του Λεονάρντο Ντα Βίντσι «Ο Σωτήρας του Κόσμου» (Salvator Mundi), ο πιο ακριβός πίνακας που πουλήθηκε ποτέ σε δημοπρασία Είχε αγοραστεί έναντι του ιλιγγιώδους ποσού των 450 εκατομμυρίων δολαρίων τον Νοέμβριο του 2017, μετά από κατάθεση προσφορών διαρκείας μόλις δεκαεννέα λεπτών σε δημοπρασία του οίκου Christie's στη Νέα Υόρκη.

Το μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι θέλοντας να τιμήσει τη μνήμη του Λεονάρντο Ντα Βίντσι στην 500η επέτειο από τον θάνατό του προσπάθησε να δανειστεί τον συγκεκριμένο πίνακα για να τον εκθέσει στις 24 Οκτωβρίου, δίπλα από τον διάσημο πίνακα της Μόνα Λίζα, έργο επίσης του Λεονάρντο Ντα Βίντσι.

«Προσπαθούμε να "δανειστούμε" τον 'Σωτήρα του Κόσμου' για την έκθεση» δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του Λούβρου Celine Dauvergne. Αν το Μουσείο του Παρισιού πετύχει τον στόχο του, ο πιο ακριβός πίνακας στον κόσμο θα βρεθεί ξαφνικά δίπλα από τον πιο διάσημο πίνακα στον κόσμο, τη Μόνα Λίζα του Ντα Βίντσι.Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αρνήθηκαν να δώσουν απαντήσεις για τον πίνακα

Η πώληση του έργου του Λεονάρντο Ντα Βίντσι έγινε πρώτο θέμα σε ολόκληρο τον κόσμο ενώ τον Δεκέμβριο του 2017 η Πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στις Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσε ότι ο πίνακας είχε αγοραστεί από το Τμήμα Πολιτισμού και Τουρισμού του Αμπού Ντάμπι.

Φήμες ήθελαν τον Σαουδάραβα πρίγκιπα Μπαντέρ Μπίν Αμπντουλλάχ Μπίν Φάρχαν αλ Σαούντ ως μεσάζοντα για την αγορά. Τον Μάρτιο του 2019 δημοσίευμα των New York Times ανέφεραν ότι ο Σαουδάραβας πρίγκιπας ήταν ο πραγματικός ιδιοκτήτης. Ενώ ένα μήνα μετά, τον Απρίλιο του 2019 άλλο δημοσίευμα των New York Times ανέφερε ότι ο διάσημος πίνακαςεξαφανίστηκε από το Λούβρο του Άμπου Ντάμπι.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, το υπουργείο Πολιτισμού των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων είχε αρνηθεί να δώσει απαντήσεις σχετικά με το που βρίσκεται ο πίνακας, ενώ υπάλληλοι του μουσείου στο Λούβρο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων μιλώντας στους New York Times ανέφεραν ότι δεν γνώριζαν τι απέγινε ο πίνακας.

Σύμφωνα με τον Guardian, ο ακριβότερος πίνακας που πουλήθηκε ποτέ σε δημοπρασία ίσως δεν βρίσκεται στα χέρια του Σαουδάραβα πρίγκιπα, αλλά στην ιδιοκτησία ενός άλλου Σαουδάραβα, του διαδόχου του πριγκιπικού θρόνου Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν Αλ Σαούντ για τον οποίο είχε δουλέψει αθόρυβα ο πρίγκιπας Μπαντέρ ώστε να αποκτηθεί ο διάσημος πια πίνακας του Λεονάρντο Ντα Βίντσι.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις