Οι τουρκικές αρχές έθεσαν υπό κράτηση 43 ανθρώπους που θεωρούνται ύποπτοι ότι είναι μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) και ότι σχεδίαζαν επιθέσεις στοχοθετώντας τις εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της Τουρκίας σήμερα, Τρίτη, ανακοίνωσαν η αστυνομία και κρατικά ΜΜΕ.

Οι ύποπτοι συνελήφθησαν στην Κωνσταντινούπολη και την επαρχία της Προύσας στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, κατά τη διάρκεια τριών διαφορετικών επιχειρήσεων, σύμφωνα με μια ανακοίνωση της αστυνομίας και το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Τουρκίας Anadolu.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, μονάδες της αντιτρομοκρατικής αστυνομίας και των υπηρεσιών πληροφοριών διαπίστωσαν ότι οι ύποπτοι βρίσκονταν σε επαφή με ανθρώπους, οι οποίοι θα τους παρείχαν υλικοτεχνική υποδομή για την επίθεση.

Το Anadolu μετέδωσε ότι άλλα 26 φερόμενα ως μέλη του Ισλαμικού Κράτους συνελήφθησαν στην Προύσα. Οι 12 εξ αυτών ήταν συριακής υπηκοότητας και έχουν ήδη ξεκινήσει οι διαδικασίες για την απέλασή τους. Οι υπόλοιποι 14 ύποπτοι κρατούνται από τις αστυνομικές αρχές, προστίθεται.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις