Δυο αποκαλυπτικά βίντεο από την επιχείρηση στη Συρία κατά την οποία σκοτώθηκε ο αρχηγός του Ισλαμικού Κράτους, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, έδωσε στη δημοσιότητα το αμερικανικό Πεντάγωνο.

Στα βίντεο διακρίνονται οι αμερικανοί κομάντος των Ειδικών Δυνάμεων να παίρνουν θέση έξω από το κρησφύγετο του ηγέτη του ISIS. Στο δεύτερο βίντεο, μάλιστα, διακρίνονται εκρήξεις.
Διαβάστε: Αυτός «έδωσε» τον Μπαγκντάντι- Θα πάρει μυθικό ποσό ως αμοιβή
Διαβάστε: ΗΠΑ: Το Ισλαμικό Κράτος θα ανακοινώσει τον νέο ηγέτη του μέσα σε δύο εβδομάδες

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν ο στρατηγός Φρανκ Μακκένζι διοικητής της Κεντρικής Διοίκησης του Στρατού των ΗΠΑ και ο εκπρόσωπος Τύπου του Πενταγώνου, έδωσαν στη δημοσιότητα τμήματα του υλικού που βιντεοσκοπήθηκε και περιέγραψαν την επιχείρηση από την αρχή.

«Το σχέδιο ήταν πολύ πιο περίπλοκο από όσο δείχνει ώστε να αποφύγουμε να μας εντοπίσει ο ISIS και να μην υπάρχουν άμαχοι νεκροί» είπαν μεταξύ άλλων.

Στα βίντεο διακρίνονται οι Αμερικανοί κομάντος των Ειδικών Δυνάμεων να παίρνουν θέση έξω από το κρησφύγετο του ηγέτη του ISIS.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους του αμερικανικού στρατού η επίθεση έγινε από δύο πλευρές. Ζήτησαν από τον ηγέτη του ISIS να παραδοθεί ειρηνικά αλλά ο ίδιος επέλεξε να πυροδοτήσει το γιλέκο με τα εκρηκτικά που φορούσε, αυτοκτονώντας και σκοτώνοντας δύο παιδιά.Επίσης έδωσαν στη δημοσιότητα το θετικό τεστ DNA που επιβεβαιώνει την ταυτότητα του Αμπου Μπακρ αλ Μπαγκντάντι.Ο Μπαγκντάντι σκοτώθηκε κατά την επιδρομή που έκαναν Αμερικανοί κομάντο στο κρησφύγετό του. Ο αρχηγός του Ισλαμικού Κράτους ενεργοποίησε ένα γιλέκο εκρηκτικών που φορούσε, όταν τον στρίμωξαν οι αμερικανικές δυνάμεις σε τούνελ.

Σύμφωνα με την Washington Post, καθοριστικό ρόλο για την εξόντωση του Μπαγκντάντι διαδραμάτισε υψηλόβαθμος αξιωματούχος στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους. Ο συγκεκριμένος, σύμφωνα με την εφημερίδα, έδωσε πληροφορίες για το κρησφύγετο του διαβόητου τρομοκράτη, περιγράφοντας τη διάταξη των δωματίων, τα κρυφά τούνελ αλλά και πόσους σωματοφύλακες είχε ο Μπαγκντάντι.

Ο πληροφοριοδότης ενδέχεται να πάρει 25 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με το δημοσίευμα, καθώς για αυτό το ποσό είχε επικηρυχθεί ο αρχηγός του ISIS.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις