Τραγικό θάνατο βρήκε ένας ξεναγός στην Ταϊλάνδη, που δέχθηκε επίθεση από σμήνος σφηκών, μπροστά σε έντρομους τουρίστες.

Ο 58χρονος Sanchai Phaoarun ξεναγούσεένα ζευγάρι Γάλλων στα αξιοθέατα του Τσιάνγκ Μάι της βόρειας Ταϊλάνδης. Ενώ περπατούσαν στο βουνό, ξαφνικά δέχθηκαν επίθεση από γιγάντιες σφήκες.

Ο ξεναγός κατέρρευσε και το ζευγάρι έτρεξε πανικόβλητο να γλιτώσει. Οι ντόπιοι στο πλησιέστερο χωριό έσπευσαν να βοηθήσουν τους τουρίστες, οι οποίοι επίσης είχαν δεχθεί τσιμπήματα από τις σφήκες.

Οι διασώστες βρήκαν τη σορό του Sanchai αργότερα εκείνη την ημέρα αλλά δεν κατάφεραν να τον μεταφέρουν, καθώς οι σφήκες παρέμεναν στο νεκρό σώμα. Χρειάστηκε να περάσουν τέσσερις ημέρες για να καταφέρουν να πάρουν τη σορό του από το δάσος.

Το πιθανότερο είναι ότι ο Phaoarun σκόνταψε και έπεσε προσπαθώντας να ξεφύγει από την επίθεση των σφηκών.

Ένας από τους εθελοντές που ήταν παρών στην επιχείρηση διάσωσης, δήλωσε ότι ήταν κάτι εξαιρετικά δύσκολο γιατί οι σφήκες ακόμα βρίσκονταν επάνω στο πτώμα.

«Πήγαμε στο δάσος τη Δευτέρα για να βοηθήσουμε τον ξεναγό, αλλά τρεις διασώστες τραυματίστηκαν από τις σφήκες που βρίσκονταν πάνω στη σορό του και αναγκαστήκαμε να εγκαταλείψουμε την αποστολή. Σχεδιάσαμε μια ασφαλέστερη μέθοδο κάλυψης του σώματός μας χρησιμοποιώντας στολές πυροσβεστών και προσπαθήσαμε ξανά μέχρι που χθες καταφέραμε να πάρουμε τη σορό από το δάσος» είπε ο διασώστης.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις