Το αυτοαποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος επιβεβαίωσε τον θάνατο του Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι και ανακοίνωσε τον νέο ηγέτη του, τον Αμπού Ιμπραήμ αλ Χασέμι αλ Κουράσι.

Επιπλέον, ο ISIS επιβεβαιώνει ότι ο εκπρόσωπός του, Αμπού αλ Χασάν αλ Μουχατζίρ, σκοτώθηκε, ενώ υπόσχεται εκδίκηση για τον θάνατο του αρχηγού του.

«Ω, μουσουλμάνοι, ω, μουτζαχεντίν, στρατιώτες του Ισλαμικού Κράτους (…), κλαίμε για τον διοικητή των πιστών Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι», αναφέρεται στο μήνυμα που αναρτήθηκε στην εφαρμογή Telegram.

Απευθυνόμενο προς τις ΗΠΑ, το ISIS λέει: «Μην χαίρεστε με τον θάνατο του σεΐχη αλ Μπαγκντάντι».

Ακόμη, επαναλαμβάνεται η περσινή έκκληση του νεκρού ηγέτη τους, που ζήτησε από τους υποστηρικτές του να απελευθερώσουν τα μέλη της τζιχαντιστικής οργάνωσης.


Ποιος είναι ο νέος ηγέτης του ISIS

Ο Αϊμέν αλ Ταμίμι, ένας ερευνητής στο πανεπιστήμιο του Σουόνσι, με ειδικότητα στο ISIS, επισήμανε ότι το όνομα του Αμπού Ιμπραήμ αλ Χασέμι αλ Κουράσι είναι άγνωστο, θα μπορούσε, ωστόσο, να πρόκειται για έναν υψηλόβαθμο αξιωματούχο που ονομάζεται Χατζ Αμπντάλα, τον οποίο το Στέιτ Ντιπάρτμεντ είχε κατονομάσει μεταξύ των πιθανών διαδόχων του Μπαγκντάντι.

«Θα μπορούσε να είναι κάποιος που γνωρίζουμε, ο οποίος έχει πιθανόν μόλις πάρει το νέο του όνομα» εξήγησε ο Ταμίμι.

Όπως προδίδει το όνομά του, ο νέος «χαλίφης» των τζιχαντιστών φέρεται να προέρχεται από τους Κουραϊσίτες ή Κορεϊσίτες. Πρόκειται για μια πανίσχυρη αραβική φυλή εμπόρων που ήλεγχε τη Μέκκα και το ιερό της Κάαμπα κατά την εμφάνιση του Ισλάμ.

Από την ίδια φυλή μάλιστα προερχόταν και ο Προφήτης Μωάμεθ, του οποίου η οικογένεια ανήκε στη φατρία Χασίμ.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις