Πλήθος αντιδράσεων έχει προκαλέσει στην Κύπρο η αποκάλυψη ότι ο Τζο Τάεκ Λόου, διαβόητος καταζητούμενος από την Interpol, μαλαισιανής καταγωγής, έλαβε την κυπριακή υπηκοότητα. Μάλιστα, απέκτησε το διαβατήριό του μέσω του προγράμματος επενδύσεων, τον Σεπτέμβριο του 2015.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του «Πολίτη» της Κύπρου, η υπόθεση αυτή έχει πολλές ανησυχητικές πτυχές. Αίσθηση έχει προκαλέσει ότι ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος – βάσει των όσων αναφέρονται – έπαιξε τον ρόλο μεσάζοντα.

«Ήδη η υπόθεση προκάλεσε αίσθηση διεθνώς, καθώς ο Jho Low είναι πασίγνωστος, τόσο λόγω της απάτης που φέρεται να έστησε, όσο και λόγω της ζωής που επέλεξε να κάνει ως πολυεκατομμυριούχος, προσεγγίζοντας διάσημους ηθοποιούς, τηλεπερσόνες και μοντέλα», σημειώνει το δημοσίευμα.

Με τον «Πολίτη» να επισημαίνει πως υπήρξε έκδοση επιταγής, προς πίστη της Αρχιεπισκοπής, η οποία φέρεται να συνδέεται άμεσα με την απόκτηση κυπριακού διαβατηρίου από τον Μαλαισιανό.

Βίντεο από το δελτίο ειδήσεων του Alpha

«Είναι ιδιαιτέρως περίεργη η σύμπτωση, την ημέρα της εκδόσεως του διαβατηρίου, να εκδίδεται τραπεζική επιταγή σε πίστη της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου, ύψους 300.000 ευρώ», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Ενώ σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η εφημερίδα, «πρόκειται για εισφορά του Μαλαισιανού στην Εκκλησία της Κύπρου, σε ένδειξη αναγνώρισης του πολυσχιδούς έργου της και του ενδιαφέροντος που επέδειξε ο Αρχιεπίσκοπος για την τακτοποίηση της υπόθεσης του Jho Low».

Στη συνέχεια υπογραμμίζεται ότι «η επιταγή των 300.000 ευρώ δεν θα προκαλούσε τόσο ενδιαφέρον αν η έκδοσή της δεν συνέπιπτε χρονικώς με την έκδοση του διαβατηρίου του Jho Low», ενώ αναφέρεται πως ο Μαλαισιανός «δεν έκανε καμία επένδυση πέραν αυτής που απαιτούσε το επενδυτικό πρόγραμμα για πολιτογράφηση. Πήρε το διαβατήριο και χάθηκε».

Παράλληλα, επισημαίνεται πως η κυβέρνηση δεν έχει δώσει καμία πειστική εξήγηση για τη μη τήρηση των διαδικασιών πολιτογράφησης, αλλά και για τη μη ανάκληση της πολιτογράφησης, όταν έγιναν γνωστές οι δραστηριότητες του Λόου.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις