Η ισπανική αεροπορική εταιρεία Air Europa ανακοίνωσε ότι ο κυβερνήτης ενός αεροσκάφους της στο αεροδρόμιο Σίπχολ του Άμστερνταμ "σήμανε κατά λάθος τον συναγερμό".

Νωρίτερα, οι ολλανδικές αρχές οργάνωσαν μια μεγάλη επιχείρηση και εκκένωσαν το αεροσκάφος, αναφέροντας ότι ήταν σε εξέλιξη μια "ύποπτη κατάσταση".

"Λάθος συναγερμός. Στην πτήση από το Άμστερνταμ για τη Μαδρίτη το απόγευμα της Τετάρτης (06.11.2019) ενεργοποιήθηκε κατά λάθος ο συναγερμός περί αεροπειρατείας στο αεροδρόμιο. Δεν συνέβη τίποτα, όλοι οι επιβάτες είναι σώοι και ασφαλείς και περιμένουν να πετάξουν σύντομα", ανέφερε μέσω του Twitter η εταιρεία, η οποία ζήτησε συγγνώμη για το συμβάν.

Οι επιβάτες και το πλήρωμα του αεροσκάφους στο οποίο ήταν σε εξέλιξη μια "ύποπτη κατάσταση", στο αεροδρόμιο Σίπχολ του Άμστερνταμ, αποβιβάστηκαν με ασφάλεια από αυτό, ανακοίνωσε η στρατιωτική αστυνομία.

Λίγο νωρίτερα, η διεύθυνση του αεροδρομίου είχε κάνει λόγο για ένα "σοβαρό" συμβάν το οποίο "θα μπορούσε να έχει σημαντικές συνέπειες για τον πληθυσμό", σύμφωνα με το ολλανδικό πρακτορείο ANP.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις