Οργισμένος εμφανίστηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τις κυρώσεις που του επέβαλε το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ για τις παράνομες ενέργειες στην κυπριακή ΑΟΖ.

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, απείλησε, μάλιστα, να συνεχίσει τις απελάσεις μαχητών του Ισλαμικού Κράτους σε όλη την Ευρώπη.Όπως είπε, η Τουρκία θα συνεχίσει να απελαύνει τζιχαντιστές στις χώρες καταγωγής τους ακόμα κι αν αυτές αρνηθούν να τους δεχτούν.

«Αναθεωρείστε τη στάση σας έναντι της Τουρκίας, που έχει τόσα μέλη του ISIS στη φυλακή και τους ελέγχει στη Συρία», είπε. «Ορισμένες χώρες έχουν αρχίσει να πανικοβάλλονται με την έναρξη των απελάσεων των ξένων τζιχαντιστών. Η Τουρκία ανησυχεί χρόνια γι’ αυτό το θέμα. Θα αφήσουμε τους άλλους τώρα να ανησυχούν», διεμήνυσε.

Xαρακτήρισε τους περισσότερους ηγέτες της ΕΕ ως πρωτάρηδες, αρχάριους στην πολιτική, που προσεγγίζουν αυτά τα θέματα με άγνοια.

Υποστήριξε ότι η Τουρκία είναι εγγυήτρια στην Κύπρο όπως και η Βρετανία και η Ελλάδα και έχει δικαιώματα στην ΑΟΖ «που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο».

«Μας απειλούν με κυρώσεις οι Ευρωπαίοι. Εμείς τους απαντούμε: Τηρήστε τις υποσχέσεις σας έναντι της Τουρκίας ειδάλλως θα επιδεινωθούν τα πράγματα. Δεν δεσμευόμαστε επειδή καθόμαστε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Οι διαπραγματεύσεις μπορούν να διακοπούν ανά πάσα στιγμή», τόνισε.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις