Ο Μαραντόνα υποστηρίζει τον Evo Morales και καταγγέλλει "ένα πραξικόπημα ενορχηστρωμένο στη Βολιβία" Ο θρύλος του ποδοσφαίρου Ντιέγκο Μαραντόνα εξέφρασε τη Δευτέρα την υποστήριξή του στον πρώην πρόεδρο της Βολιβίας, Evo Morales, ο οποίος παραιτήθηκε από την θέση του την Κυριακή και καταδίκασε "πραξικόπημα στη Βολιβία".

Το "Pibe de Oro" δημοσίευσε στο Instagram ένα μήνυμα με φωτογραφία δύο αντρών που χαμογελούν μαζί, το 2008. "Λυπάμαι για το πραξικόπημα που ενορχηστρώθηκε στη Βολιβία, ειδικά για τον βολιβιανό λαό και για τον Evo Morales, έναν καλό άνθρωπο που πάντα δούλεψε για τους φτωχότερους", γράφει ο πρώην αρχηγος και ο θρυλικός αριθμός 10 Αργεντινής εθνικός, υποστήριξη στο παρελθόν Ο Κουβανός Φιντέλ Κάστρο και ο Βενεζουέλας Ουγκό Τσάβες με τον οποίο είχε επίσης δημοσιεύσει.

Το 2008, ο Μαραντόνα, επί του παρόντος προπονητής της Αργεντινής λέσχης Gimnasia La Plata, υποστήριξε την εθνική ομάδα της Βολιβίας, η οποία διεκδίκησε το δικαίωμά της να παίζει στο σπίτι της στην πρωτεύουσα της Λα Παζ, που βρίσκεται σε υψόμετρο 3.600 μέτρων.

Σε πρόσφατο μήνυμα, ο Μαραντόνα συνεχάρειτον Μοράλες για τη νίκη του που διεκδικεί τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών της Βολιβίας, που αμφισβητήθηκε από την αντιπολίτευση.

Στην εξουσία από το 2006, ο πρώην αγρότης "κοκαλέρο" παραιτήθηκε από την προεδρία την Κυριακή, υπό την πίεση του στρατού και τις βίαιες διαδηλώσεις των αντιπάλων του, στη μέση της κρίσης που προκάλεσε η αμφιλεγόμενη επανεκλογή του. Το Μεξικό του χορήγησε πολιτικό άσυλο τη Δευτέρα μετά από αίτημα του Μοράλες, ο οποίος θεωρούσε ότι η ζωή του κινδύνευε στη χώρα του. © 2019 AFP

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις