Ο δισεκατομμυριούχος Γκι Λαλιμπέρτ τέθηκε υπό κράτηση με την κατηγορία ότι καλλιεργούσε κάνναβη στο ιδιωτικό νησί του στον Νότιο Ειρηνικό, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Ο Kαναδός επιχειρηματίας ιδρυτής τουCirque du Soleil συνελήφθη κατά την αποβίβασή του από το ιδιωτικό του αεροσκάφος στη Γαλλική Πολυνησία και αργότερα σήμερα αναμένεται να εμφανιστεί ενώπιον δικαστηρίου, ανακοίνωσαν οι εισαγγελείς.

Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία του Lune Rouge αναφέρει ότι ο Λαλιμπέρτ χρησιμοποιεί την κάνναβη για "ιατρικούς" και "αυστηρά προσωπικούς" σκοπούς και διαψεύδει ότι καλλιεργούσε χασίς στο ιδιωτικό του νησί Νουκουτεπίπι για εμπορικούς σκοπούς.

"Ο Γκι Λαλιμπερτέ διαχωρίζει πλήρως τον εαυτό του από τις όποιες φήμες τον εμπλέκουν…στην πώληση ή διακίνηση ναρκωτικών", αναφέρει.

Σύμφωνα με τον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό Polynesie Premiere, η αστυνομία ανέκρινε πριν από μερικές εβδομάδες έναν από τους συνεργάτες του Λαλιμπέρτ ως ύποπτο για την κατοχή ναρκωτικών και βρήκε φωτογραφίες από χασισοφυτείες στο κινητό του τηλέφωνο.

Ο Guy Laliberté, γεννημένος το 1959 είναι Καναδός επιχειρηματίας, επενδυτής, παίκτης του πόκερ και μουσικός. Ίδρυσε το Cirque du Soleil με τον Gilles Ste-Croix και θεωρείται από τον Forbes ως ο 11ος πλουσιότερος Καναδός. Το 2015, ο Λαλιμπερτέ πούλησε το περίφημο «Τσίρκο του Ήλιου», ενώ συνεχίζει να παρέχει στρατηγική και δημιουργική συμβολή στην εταιρεία.

με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και Cirque Soleil

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις