Το Εργατικό Κόμμα επικρίνεται σφοδρά για την απουσία ξεκάθαρης θέσης για το Brexit, με μεγάλο ποσοστό ψηφοφόρων του να δηλώνουν ότι δεν μπορούν να ψηφίσουν το κόμμα με ηγέτη τον Τζέρεμι Κόρμπιν.

Το πρόγραμμα που θα παρουσιάσει επισήμως την ερχόμενη εβδομάδα περιλαμβάνει μπαράζ εθνικοποιήσεωνκαι επενδύσεις στοδημόσιο τομέα.

«Είναι ώρα να δώσουμε το Ίντερνετ υψηλής ταχύτητας με οπτικές ίνες δωρεάν για όλα τα νοικοκυριά της χώρας. Αυτό που ήταν στο παρελθόν πολυτέλεια είναι σήμερα ουσιαστικής σημασίας», εξήγγειλε ο Κόρμπιν από το Λάνκαστερ.

Ο λογαριασμός της υπόσχεσης του Κόρμπιν ανέρχεται σε 20 δισεκατομμύρια λίρες (23 δισεκατομμύρια ευρώ). Τα 5 από αυτά τα έχει ήδη υποσχεθεί ο Μπόρις Τζόνσον αναλαμβάνοντας τηδέσμευση της βελτίωσης του δικτύου. Όμως τα ποσά αυτά υποτιμούν το τελικό κόστος, προειδοποιεί ο γενικός διευθυντής του βρετανικού τηλεπικοινωνιακού παρόχου BT Φίλιπ Τζάνσεν.

Το Εργατικό Κόμμα ισχυρίζεται ότι το ετήσιο κόστος λειτουργίας των 230 εκατομμυρίων λιρών θα εξασφαλισθεί από την φορολογία που θα επιβληθεί στους τεχνολογικούς κολοσσούς Amazon, Facebook και Google.

Τζόνσον: Τρελαμένο κομμουνιστικό σχέδιο

Ο Τζέρεμι Κόρμπιν, που έχει ανακοινώσει ότι σκέφτεται να εθνικοποιήσει «τους σιδηροδρόμους, το ταχυδρομείο, το νερό», θέλει επίσης να εθνικοποιήσει εν μέρει και την British Telecoms.

«Τρελαμένο κομμουνιστικό σχέδιο» χαρακτήρισε ο Μπόρις Τζόνσον την ιδέα της εθνικοποίησης της BT. Χρηματοδοτούμε ένα τεράστιο πρόγραμμα επενδύσεων στους δρόμους μας, στις τηλεπικοινωνίες, στην ευρυζωνικότητα, αντίθετα με το τρελαμένο, τρελαμένο κομμουνιστικό σχέδιο που ανακοινώθηκε νωρίτερα σήμερα», δήλωσε ο Μπόρις Τζόνσον σε μέλη του Συντηρητικού Κόμματος.

«Get Brexit Done», είναι το κεντρικό σύνθημα της καμπάνιας του Τζόνσον που δήλωσε ότι «η υλοποίηση του Brexit θα ξεφράξει τις αρτηρίες μας, θα ξεμπλοκάρει το σύστημά μας, θα μας ξαναστήσει στα πόδια μας…».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις