Κίτρινα Γιλέκα: "Κόλαση" το Παρίσι με συγκρούσεις και δακρυγόνα [vid]

Κίτρινα Γιλέκα: "Κόλαση" το Παρίσι με συγκρούσεις και δακρυγόνα [vid]

Με συγκρούσεις, χημικά και δακρυγόνα στιγματίστηκαν οι διαδηλώσεις για την συμπλήρωση ενός έτους από την γέννηση των “κίτρινων γιλέκων".

Συγκρούσεις ξέσπασαν μεταξύ των διαδηλωτών και της αστυνομίας κοντά στον σταθμό του μετρό (Porte de Champerret), στα βορειοδυτικά του Παρισιού, καθώς οι διαδηλωτές προετοιμάζονταν να κάνουν πορεία κατά μήκος της πόλης, από τα νότια (Gare d'Austerlitz).

Οι αστυνομικές δυνάμεις επενέβησαν προκειμένου να αποτρέψουν μερικές εκατοντάδες διαδηλωτές από την κατάληψη της περιφερειακής οδού του Παρισιού.

Σύμφωνα με την αστυνομία έγιναν 24 συλλήψεις.

Να σημειωθεί ότι αυτό το Σαββατοκύριακο έχουν αναγγελθεί διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα – πάνω από 270 κινητοποιήσεις συνολικά – και εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι αναμένεται να συμμετάσχουν στο Παρίσι, σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στα σώματα ασφαλείας.

Υπενθυμίζεται ότι στις 17 Νοεμβρίου του 2018, 282.000 άνθρωποι -σύμφωνα με τις αρχές- με τα χαρακτηριστικά κίτρινα φωσφορίζοντα γιλέκα, ανταποκρίθηκαν σε όλη τη Γαλλία στο κάλεσμα που έγινε μέσω Facebook, έξω από κάθε κομματικό ή συνδικαλιστικό πλαίσιο, και κατέλαβαν ισόπεδους κυκλικούς κόμβους.