Δεκάδες ήταν οι αντιδράσεις στο διαδίκτυο, ενώ λίγο μετά αποκαταστάθηκε η λειτουργία της σελίδας (www.facebook.com/6000sardine/), όπου περιέχεται και το «μανιφέστο» του κινήματος, χωρίς να έχει υπάρξει έως τώρα κάποιο αιτιολογικό μήνυμα από τους διαχειριστές του Facebook.

Από την πρώτη ώρα του «κατεβάσματος» της σελίδας των Sardine, το περιεχόμενο των δημοσιευμάτων της οποίας δεν ήταν προσβλητικά, όπως επισημαίνουν οι υπεύθυνοί τους, πλήθος αλληλέγγυες οργανώσεις έσπευσαν να δηλώσουν τη συμπαράστασή τους και κάλεσαν τα μέλη τους να «βομβαρδίσουν» με μηνύματά τους το διαδίκτυο, «ενημερώνοντας για την ανωμαλία τούτη».

Οι αλληλέγγυοι στις «Σαρδέλες» στόχευσαν σε συγκεκριμένους υπευθύνους: «Ας δείχνουμε τι μηχανεύονται στις φιλο-σαλβινικές ομάδες για να φιμώσουν τις σελίδες των "Σαρδελών"», κάνοντας αναφορά σε ορισμένα στελέχη της Λέγκας που συστηματικά ασχολούνται με το μπλοκάρισμα αντίπαλων ιστοσελίδων.

Απόψε, το κίνημα των «Σαρδελών» έχει οργανώσει νέα συγκέντρωση στην Πάρμα, στις 19.00 τοπική (20.00 στην Ελλάδα) στην πλατεία Ντουόμο.