Τα παιδιά των ανύπαντρων μητέρων είναι «κακοαναθρεμμένα, αστοιχείωτα, επιθετικά και παράνομα», έγραφε το 1995 ο Μπορις Τζόνσον σε ένα άρθρο που επανήλθε τις τελευταίες ημέρες στην επιφάνεια.

Έγραφε επίσης ότι είναι «σκανδαλώδες που τα παντρεμένα ζευγάρια πληρώνουν για την επιθυμία των "ανύπαντρων μητέρων" να κάνουν παιδιά χωριστά από τις άλλες γυναίκες» και ζητούσε να βρεθεί τρόπος για «να επανέλθει η επιθυμία των γυναικών για τον γάμο»…

Στο ίδιο άρθρο, ο Τζόνσον χαρακτήριζε τους ανθρώπους που προέρχονται από τις κατώτερες τάξεις «αλκοολικούς», «εγκληματίες» και «άχρηστους».

Στην εκπομπή τουΝικ Φεράρι στο LBC, μία ακροάτρια, ανύπαντρη μητέρα, του ζήτησε να σχολιάσει τις απόψεις του αυτές.

Εκείνος απάντησε ότι «πρόθεσή του δεν ήταν καθόλου να δείξει έλλειψη σεβασμού» για οποιονδήποτε.

«Είναι δηλώσεις που έγιναν πριν από 25 χρόνια και έχουν απομονωθεί από το πλαίσιό τους», είπε κατηγορώντας το Εργατικό Κόμμα ότι προσπαθεί με τον τρόπο αυτόν να αποσπάσει την προσοχή από το γεγονός ότι δεν έχει σχέδιο εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Ποιο είναι το πλαίσιο που θα συγχωρούσε αυτά τα εξοργιστικά σχόλια για τις ανύπαντρες μητέρες και τα παιδιά τους;», έγραψε στο Twitter το Εργατικό Κόμμα.

Αλλά ο Μπόρις Τζόνσον κατηγορείται και για επίθεση κατά της ελευθερίας της έκφρασης. Το κόμμα του θα καταθέσει προσφυγή στην ρυθμιστική αρχή των βρετανικών μέσων ενημέρωσης για το γεγονός ότι το Channel 4 αντικατέστησε με μία κολώνα πάγου, όπου ήταν «χτυπημένο» το Logo των Τόρις, την κενή θέση του Μπόρις Τζόνσον στην τηλεοπτική συζήτηση για το Κλίμα.

Πηγή των Τόρις δήλωσε στην Daily Telegraph ότι σε περίπτωση επανεκλογής του Συντηρητικού Κόμματος, «θα επανεξετασθούν οι υποχρεώσεις του Channel 4» της δημόσιας τηλεόρασης.

Ο Τζόνσον διαβεβαίωσε ότι είναι προσηλωμένος σε έναν «ελεύθερο, δίκαιο, ζωντανό και ζωηρό» Τύπο!

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις