Στο βίντεο φαίνεται ο αστυνομικός διευθυντής να ξεφορτώνει την ανθρωπιστική βοήθεια από το όχημα της αστυνομίας, στην οικία του.

Μαζί με τον αξιωματούχο βρίσκεται και μία γυναίκα που τον βοηθά, η οποία εικάζεται πως είναι η σύζυγός του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για τον αστυνομικό διοικητή Ασφάλειας του Διεθνούς Αεροδρομίου Ρίνας και Τιράνων και την σύζυγό του, καθηγήτρια στην Ακαδημία Άμυνας των Τιράνων.

Τερματισμός των επιχειρήσεων διάσωσης

Τον τερματισμό των επιχειρήσεων διάσωσης, ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας Έντι Ράμα, ενημερώνοντας πως ο αριθμός των θυμάτων ανήλθε στα50.

Ο αριθμός των αστέγων υπολογίζεται σε πάνω από 10.000 η πλειοψηφία των οποίων εγκαταλείπει τις πληγέντες περιοχές ενώ ενώ παρατηρείται έντονο το φαινόμενο της μαζικής φυγής στο εξωτερικό.

Επίσης, όσο περνούν οι ώρες αυξάνονται οι αντιδράσεις των σεισμόπληχτων για έλλειψη ενδιαφέροντος από το κράτος, για το ότι οι βοήθειες δε φτάνουν στον προορισμό τους, αλλά και για το γεγονός ότι το κράτος ευθύνεται άμεσα για το μέγεθος των ζημιών, επειδή, όπως σημειώνουν οι σεισμόπληκτοι, οι δομές του παράβλεψαν την εφαρμογή της νομοθεσίας δόμησης και τις συνθήκες οικοδόμησης των κτιρίων.

Διαβάστε αναλυτικά

Η μαρτυρία του επικεφαλής της ΕΜΑΚ

Την εμπειρία του από τις τραγικές στιγμές που έζησε στην Αλβανία, μετά τον φονικό σεισμό των 6,4 Ρίχτερ περιγράφει στον Ελεύθερο Τύπο, ο επικεφαλής της ΕΜΑΚ, Θανάσης Μπαλάφας, προσθέτοντας πως "είμαι επαγγελματίας, όχι ήρωας".

"Η πιο δυνατή εικόνα ήταν η απογοήτευση όταν χάσαμε τον 35χρονο κατά τη διάρκεια επιχείρησης. Μιλούσε μαζί μας. Ένας συνάδελφος που είναι παραϊατρικός συνάδελφος έμεινε δίπλα του καθ’ όλη τη διάρκεια των μετασεισμών. Του πέρασε ορούς. Ηρθε και γιατρός και από την Αλβανία. Και αυτός έμεινε δίπλα του όλη τη διάρκεια. Δυστυχώς από έναν μετασεισμό κάποια ερείπια μετακινήθηκαν πάνω του" είπε.

"Ηταν ένα χαοτικό περιβάλλον από τις πρώτες ώρες. Γρήγορα οι αλβανικές αρχές κατάφεραν να συντονίσουν την κατάσταση. Εμείς προσγειωθήκαμε την Τρίτη το μεσημέρι προς απόγευμα. Βρεθήκαμε μετά από μιάμιση ώρα στο χωριό Θουμάν. Στο δεκάλεπτο μπήκαμε στον κύκλο των επιχειρήσεων. Βρήκαμε δύο ζωντανούς εγκλωβισμένους και αρχίσαμε να δουλεύουμε", είπε.

Διαβάστε αναλυτικά