Στη φως της δημοσιότητας δόθηκαν βίντεο από βρετανικό μέσο, σταοποίαδύο άνδρες καταφέρνουν παλικαρίσια να απομονώσουν τον τρομοκράτη, Usman Khanπου σκότωσε δύο ανθρώπους στη γέφυρα του Λονδίνο.

Συγκεκριμένα, ένας Πολωνός σεφ, εν ονόματι Luckasz,άρπαξε ένα μακρύ ξύλο και όρμηξε πάνω του. Ο τρομοκράτης μαχαίρωσε τον θαρραλέο άνδρα στο χέρι, όμως εκείνος απτόητος συνέχισε να τον κυνηγάει!

Ωστόσο, δε μπορεί να παραλειφθεί και η προσπάθεια του 24χρονου ξεναγού Thomas Gray, ο οποίος δεν δίστασε να μπει μπροστά για να σταματήσει τον δράστη. Εκτός των άλλων,κατάφερε να αρπάξει το ένα από τα δύο μαχαίρια από τα χέρια του τρομοκράτη. Μάλιστα, ο ξεναγόςπερνούσε εκείνη τη στιγμή με το όχημά του, στο οποίο μετέφερε τουρίστες από το σημείο και όταν είδε τι γινόταν, έσπευσε να επέμβει.

Αξιοσημείωτο είναι πως στο εν λόγω βίντεο διακρίνεται και ένας άλλος άντρας που προσπαθεί να ακινητοποιήσει τον δράστη με πυροσβεστήρα.

Επιπροσθέτως, ο ηρωισμός και το θάρρος των απλών πολιτών ήταν τεράστιο, καθώς ο δράστης είχε εκρηκτικό μηχανισμό πάνω του, έστω και ψεύτικο, κάτι που εκείνη τη στιγμή δε γνώριζαν. Ουσιαστικά, έθεσαν τη ζωή τους σε κίνδυνο.

Ο δράστης της επίθεσης έπεσε τελικά νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών, αφού προηγουμένως τραυμάτισε με μαχαίρι τουλάχιστον πέντε άτομα.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις