Μιλώντας στην τελετή εγκαινίων τμήματος του αγωγού ΤΑΡ που θα μεταφέρει φυσικό αέριο από το Αζερμπαϊτζάν στην Ευρώπη, μέσω Τουρκίας, αλλά και Ελλάδας, ο Ερντογάν υπεραμύνθηκε των παράνομων γεωτρήσεων στην Κυπριακή ΑΟΖ, τονίζοντας: "Δεν θα αφήσουμε κανέναν να παραβιάσει τα δικαιώματά μας, τόσο τα δικά μας όσο και των Τουρκοκυπρίων (…) Κάποιος προσπαθεί να τροφοδοτήσει την ένταση, αντί απλά να μοιραστεί τις πηγές υδρογονανθράκων στην ανατολική Μεσόγειο".

Αναφορικά με την συμφωνία με την Λιβύη δήλωσε: "Οι πυλώνες αυτής της συμφωνίας θα εφαρμοστούν με ακρίβεια. Τώρα απειλούν τη Λιβύη. Η συμφωνία θα πάει στη Βουλή και θα προχωρήσουμε. Οι ενέργειές μας θα φέρουν ειρήνη και ευημερία, όχι σύγκρουση και αίμα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ Απειλές Ερντογάν: Η Τουρκία δεν υποκύπτει – Δεν φεύγουμε από την ανατολική Μεσόγειο


Ελληνοτουρκικό Διπλωματικό επεισόδιο

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας η ελληνική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον υφυπουργό Περιβάλλοντος, Δημήτρη Οικονόμου αποχώρησε από την εκδήλωση για τον αγωγό TANAP.

Σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι η Αθήνα ήταν προετοιμασμένη για το ενδεχόμενο ο Ερντογάν να κάνει εμπρηστικές δηλώσεις για την Ελλάδα και την ανατολική Μεσόγειο και τόνισε ότι "ήταν αυτονόητο ότι έπρεπε να αποχωρήσω".


Παυλόπουλος: Στα όρια του φαιδρού η συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης

Στα όρια του φαιδρού και ανυπόστατο χαρακτήρισε το «Μνημόνιο Κατανόησης» μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος ζήτησε μάλιστα καταγγελθεί από την ΕΕ

"Η κυβέρνηση της Λιβύης πρέπει να προειδοποιηθεί, αμέσως, για τις βαρύτατες επιπτώσεις εις βάρος της, όσο ακολουθεί την ανεύθυνη πολιτική του πειθήνιου υπηρέτη της τουρκικής αυθαιρεσίας και προκλητικότητας» ανέφερε ο κ. Παυλόπουλος και κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση να αντιδράσει άμεσα επιβάλλοντας κυρώσεις στην Τουρκία για προσβολή των αρχών του ανθρωπισμού στο πεδίο του προσφυγικού και μεταναστευτικού ζητήματος, υπερασπιζόμενη το Διεθνές και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο.


ΥΠΕΞ: Λυπηρή η στάση Ερντογάν – Η παρανομία δεν παράγει δίκαιο

Ανακοίνωση με την οποία "καταδικάζει τις σημερινές δηλώσεις της τουρκικής ηγεσίας" στα Ύψαλα κατά την τελετή εγκαινίων του αγωγού ΤΑΝΑΡ εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών.

"Ο κατεξοχήν παραβάτης του διεθνούς δικαίου στην περιοχή επιμένει να μην αντιλαμβάνεται ότι η παρανομία δεν παράγει δίκαιο", σημειώνει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

"Η συνεχιζόμενη παραβατικότητα της Τουρκίας, άλλοτε με τη μορφή απειλών άλλοτε με έμπρακτες παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου, δυστυχώς δεν επιβεβαιώνει απλώς αυτή την ιδιότητα αλλά και υπονομεύει τη σταθερότητα και τα συμφέροντα όλων των λαών της ευρύτερης περιοχής", υπογραμμίζει μεταξύ άλλων.

Τασούλας: Ανιστόρητη, αγεωγράφητη και εκτός διεθνούς δικαίου η στάση της Τουρκίας

"Θα έλεγα ότι αυτό το σύμφωνο αφ' ενός δείχνει την ανιστόρητη, αγεωγράφητη και εκτός κάθε έννοιας διεθνούς, προκλητικότητα της Τουρκίας. Αλλά δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε σε αυτές τις λέξεις, γιατί και αλλά πράγματα ήταν ανιστόρητα και εκτός διεθνούς δικαίου που έκανε η Τουρκία και εν τούτοις με βάση το μακάριοι οι κατέχοντες, όπως η κατοχή της Κύπρου, εξακολουθούν να μας βασανίζουν και να αποτελούν πληγή στο σώμα του ελληνισμού. Συνεπώς όλα αυτά τα πράγματα θα τα αντιμετωπίσουμε και στο διπλωματικό και σε άλλο αποφασιστικό πεδίο ως Ελλάδα, αλλά και ως Ευρώπη" ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις