Αυτό που εξόργισε τον κόσμο, ωστόσο, ήταν και η επιλογή του χρόνου δημοσίευσης των εν λόγω σκίτσων, μόλις μια ημέρα μετά τον θάνατο των στρατιωτών.

Σε ένα από τα σκίτσα, φιγουράρει ο πρόεδροςΕμμανουέλ Μακρόν μπροστά από ένα φέρετρο με γαλλική σημαία και αναγράφεται το σύνθημα που χρησιμοποιεί ο γαλλικός στρατός για να ενθαρρύνει νέους να ενταχθούν στις ένοπλες δυνάμεις: «Εντάχθηκα στον στρατό για να ξεχωρίσω από το πλήθος».

Ο επικεφαλής των γαλλικών ενόπλων δυνάμεων Τιερί Μπουρκάρντ, με ανάρτηση στο Twitter εξέφρασε την δυσαρέσκειά του:«Είμαι εξοργισμένος και αδυνατώ να καταλάβω το νόημα των σκίτσων του @Charlie_Hebdo»

Ο ίδιος προχώρησε και σε ανοιχτή επιστολή προς το περιοδικό, στην οποία και υπογράμμισε πως με αυτή την κίνηση αμαυρώθηκε η περίοδος πένθους για τις οικογένειες.

Στον αντίποδα, ο εκδότης του περιοδικού τόνισε πως αναγνωρίζει την προσφορά και το έργο του στρατού της Γαλλίας, ενώ υπενθύμισε την σατιρική ταυτότητα του μέσου.

Την Δευτέρα το απόγευμα, ο Εμμανουέλ Μακρόν θα αποτίσει φόρο τιμής στους 13 νεκρούς στρατιώτες σε ειδική τελετή, στην οποία θα παρευρεθεί και ο πρόεδρος του Μαλί.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις