Τραγωδία στην Ουκρανία: Σκότωσαν τον 3χρονο γιο πολιτικού [video]

Τραγωδία στην Ουκρανία: Σκότωσαν τον 3χρονο γιο πολιτικού [video]

Ένα θλιβερό γεγονός σημειώθηκε την Κυριακή (1/12) στο κέντρο του Κιέβου, όπου άγνωστοι άνοιξαν πυρ εναντίον του αυτοκινήτου επιχειρηματία και πολιτικού, με τον τρίχρονο γιο του να πέφτει νεκρός.

Ο εν λόγω πολιτικός βρισκόταν στο τιμόνι του αυτοκινήτου όταν έγινε η επίθεση, σύμφωνα με πηγή ο ίδιος που ζήτησε να παραμείνει ανώνυμη.

Το υπουργείο Εσωτερικών προχώρησε σε ανάρτηση στο Facebook, στην οποία και δήλωσε πως το παιδί κατέληξε από τραύμα σφαίρας: «Συνεπεία τραύματος από σφαίρα, ένα παιδί πέθανε στο ασθενοφόρο καθ’ οδόν προς το νοσοκομείο»

Ο πατέρας του άτυχου παιδιού, Βιατσεσλάβς Σόμπολεφ, είναι επιχειρηματίας από την περιοχή Ντανιέτσκ, εστία της εξέγερσης των φιλορώσων αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία. Την περίοδο 2010-2011, ήταν στέλεχος της δημόσιας επιχείρησης αερίου, της Ναφτοχάζ.

Οι δολοφονίες γνωστών προσωπικοτήτων αποτελούν πλέον ένα σύνηθες φαινόμενου στο Κίεβο, μετά την προσάρτηση της χερσονήσου της Κριμαίας και το ξέσπασμα της εξέγερσης των φιλορώσων αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία το 2014.

Ο Πάβελ Σαραμέτ, λευκορώσος δημοσιογράφος γνωστός για τις επικρίσεις του εναντίον της κυβέρνησης της χώρας του και για τη φιλική σχέση του με τον δολοφονημένο αντιπολιτευόμενο ρώσο πολιτικό Μπαρίς Νεμτσόφ, σκοτώθηκε όταν εξερράγη βόμβα τοποθετημένη στο αυτοκίνητό του στο Κίεβο το 2016.