Τσαβούσογλου: Δεν θέλω πόλεμο με κανέναν αλλά αν χρειαστεί θα λάβω μέτρα

Τσαβούσογλου: Δεν θέλω πόλεμο με κανέναν αλλά αν χρειαστεί θα λάβω μέτρα

Τσαβούσογλου: "Λάδι στη φωτιά" ρίχνει ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών, κατηγορώντας την Ελλάδα και την Κύπρο ότι δεν θέλουν συνεργασία και γι' αυτό η Τουρκία αναγκάστηκε να στείλει τα πλοία της στην ανατολική Μεσόγειο.

Τσαβούσογλου: "Εμείς δεν θέλουμε πόλεμο με κανέναν, αλλά αν χρειαστεί να προστατεύσω τα πλοία μου, θα λάβω ό,τι μέτρο χρειαστεί", δήλωσε ο Μελβούτ Τσαβούσογλου, σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα "Κοριέρε ντέλα Σέρρα", σχολιάζοντας τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο.

Ο Τσαβούσογλου βρέθηκε στη Ρώμη στο πλαίσιο του 5ου Μεσογειακού Φόρουμ MED 2019.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ Ελλάδα Τουρκία Αιγαίο: Σε κατάσταση επιφυλακής - Τα σενάρια που εξετάζει η Αθήνα

"Είμαστε εγγυήτρια χώρα στην ΤΔΒΚ (Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου). Κάναμε ό,τι ήταν δυνατό για να βρεθεί λύση. Η Ελληνοκυπριακή πλευρά δεν θέλει συμφωνίες. Συνιστούμε την αποχή από μονομερείς ενέργειες κατά τις έρευνες φυσικού αερίου και την κατανομή των εσόδων από αρμόδια επιτροπή. Εμείς το είπαμε στους Ελληνοκύπριους, στην Ελλάδα, στην Ε.Ε., ακόμη και στα Η.Ε. Αλλά δεν θέλουν να συνεργαστούν, οπότε κι εγώ αναγκάστηκα να στείλω τα πλοία μου. Δεν θέλουμε πόλεμο με κανέναν, αλλά αν χρειαστεί να προστατεύσω τα πλοία μου, θα λάβω ό,τι μέτρο χρειαστεί", είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας.

ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ Ελλάδα Τουρκία Αιγαίο: Ωμή προπαγάνδα και σενάρια πολέμου από τη Γενί Σαφάκ