Βρετανία Μπόρις Τζόνσον: Brexit στις 31 Ιανουαρίου οριστικά

Βρετανία Μπόρις Τζόνσον: Brexit στις 31 Ιανουαρίου οριστικά

Βρετανία Εκλογές Μπόρις Τζόνσον: Επιβεβαίωσε τη δέσμευσή του ο ηγέτης των Συντηρητικών Μπόρις Τζόνσον μετά τον θρίαμβό του στις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν την Πέμπτη στη Βρετανία, καθώς τόνισε πως το Brexit θα υλοποιηθεί "εγκαίρως" στις 31 Ιανουαρίου χωρίς "αν ή αλλά".

Βρετανία Εκλογές Μπόρις Τζόνσον: "Θα υλοποιήσουμε το Brexit εγκαίρως στις 31 Ιανουαρίου, χωρίς αν ή αλλά ούτε ίσως", δήλωσε ο Τζόνσον απευθυνόμενος σε πλήθος υποστηρικτών του που τον επευφημούσε. "Τα καταφέραμε, το κάναμε", σημείωσε, υπογραμμίζοντας ότι οι εκλογές αυτές έδωσαν τέλος στην απειλή για τη διεξαγωγή δεύτερου δημοψηφίσματος. Με αυτήν την εντολή θα μπορέσουμε επιτέλους να υλοποιήσουμε το Brexit, πρόσθεσε.

Οι Συντηρητικοί του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον εξασφάλισαν την πλειοψηφία των εδρών στη Βουλή των Κοινοτήτων, μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο ITV επικαλούμενο μια δική του καταμέτρηση. Με βάση το επίσημο έξιτ πολ, οι Τόρις προβλεπόταν να εξασφαλίσουν 368 έδρες. Με 595 από τις συνολικά 650 έδρες του κοινοβουλίου να έχουν κριθεί, οι Συντηρητικοί εξασφαλίζουν τις 326 μέχρι στιγμής, σύμφωνα με την καταμέτρηση του ITV.

Οι Βρετανοί, τουλάχιστον οι αντίπαλοι του Brexit, ξύπνησαν σήμερα σε μια ζοφερή πραγματικότητα... Η σαρωτική νίκη του Μπόρις Τζόνσον βάζει "ταφόπλακα" στις ελπίδες για ένα Bremain, καθώς δεν θα υπάρξει δεύτερο δημοψήφισμα· το διαζύγιο από την Ευρώπη είναι αναπόφευκτο.