Βρετανία Εκλογές: Έως πότε θα μείνει ο Κόρμπιν στην ηγεσία των Εργατικών [vid]

Βρετανία Εκλογές: Έως πότε θα μείνει ο Κόρμπιν στην ηγεσία των Εργατικών [vid]

Βρετανία Εκλογές: Ο επικεφαλής του Εργατικού Κόμματος και εκ των μεγάλων ηττημένων των βρετανικών εκλογών, Τζέρεμι Κόρμπιν δήλωσε ότι είναι «έτοιμος να ηγηθεί του κόμματος μέχρι να επιλεγεί ο διάδοχός του».

Βρετανία Εκλογές: Ο Τζέρεμι Κόρμπιν δήλωσε ότι το πιθανότερο είναι ότι η διεκδίκηση της ηγεσίας του Εργατικού Κόμματος θα γίνει στις αρχές του επόμενου έτους. Πρόσθεσε ότι δεν θέλει να φύγει «εσπευσμένα», μετά την συντριπτική ήττα του κόμματός του, την χειρότερη από τις το 1935, και ότι είναι «έτοιμος να ηγηθεί του κόμματος μέχρι να επιλεγεί ο διάδοχός του». «Χθες το βράδυ απηύθυνα έκκληση για μία περίοδο περισυλλογής στο κόμμα και προφανώς το εκτελεστικό όργανο του κόμματός μας θα αποφασίσει ποια διαδικασία θα ακολουθήσουμε μετά για την εκλογή του διαδόχου μου», δήλωσε στους δημοσιογράφους.

«Είμαι έτοιμος, και προφανώς εξελέγην για να το κάνω, να ηγηθώ του κόμματος μέχρι τότε», είπε. Όταν ερωτήθηκε εάν αισθάνεται ένοχος για την κλίμακα της ήττας του Εργατικού Κόμματος, ο Κόρμπιν είπε ότι έκανε ό,τι μπορούσε για να κερδίσει τις εκλογές και να γεφυρώσει το εκλογικό σώμα απέναντι στο Brexit».