Βρετανία Εκλογές: Επεισόδια έξω από την Downing Street [vid]

Βρετανία Εκλογές: Επεισόδια έξω από την Downing Street [vid]

Βρετανία Εκλογές: Επεισόδια από ομάδες διαδηλωτών στο Λονδίνο. Οργή κατά του Μπόρις Τζόνσον.

Βρετανία Εκλογές: Ένταση επικράτησε στο κέντρο του Λονδίνου, το βράδυ της Παρασκευής, λίγες ώρες αφότου ο Μπόρις Τζόνσον κέρδισε τις βρετανικές εκλογές με θρίαμβο έναντι των Εργατικών και ανέλαβε εκ νέου τα καθήκοντα του πρωθυπουργού, μετά από εντολή της βασίλισσας. Ομάδες αναρχικών και ακροαριστερών συγκεντρώθηκαν σε κοντινό σημείο από την Downing Street 10, όπου βρίσκεται το πρωθυπουργικό γραφείο και διαδήλωσαν εναντίον του Μπόρις Τζόνσον.

Αστυνομικοί έκαναν κλοιό και ακολούθησαν συγκρούσεις σώμα με σώμα με μερίδα διαδηλωτών. Οι διαδηλωτές φώναξαν υβριστικά συνθήματα εναντίον του Μπόρις Τζόνσον ενώ άναψαν και καπνογόνα.

Οι διαδηλωτές φώναζαν: "Μπόρις Τζόνσον: Δεν είναι ο πρωθυπουργός μου" και "Μπόρις, Μπόρις, Μπόρις, 'Έξω, Έξω, Έξω".

Οι διαδηλωτές κρατώντας πλακάτ που έγραφαν "Αψηφήστε την εξουσία των Τόρις" και "Ευπρόσδεκτοι οι πρόσφυγες" περπάτησαν από την πρωθυπουργική κατοικία μέχρι την πλατεία Τραφάλγκαρ μπλοκάροντας την κυκλοφορία.

Οι Συντηρητικοί του Τζόνσον κέρδισαν στις εκλογές με μεγάλη διαφορά. Ο βρετανός πρωθυπουργός απηύθυνε έκκληση να "κλείσει" αυτή η περίοδος των διχασμών σε σχέση με το Brexit, οι οποίοι ταλάνισαν τη χώρα τα τελευταία χρόνια.


Δείτε τα βίντεο: