Τουρκία Κύπρος Drones: Οπλισμένο το drone στα κατεχόμενα [vid]

Τουρκία Κύπρος Drones: Οπλισμένο το  drone στα κατεχόμενα [vid]

Τουρκία Κύπρος Drones: Ένα οπλισμένο τουρκικό drone, ένα Bayraktar TB2 προσγειώθηκε ύστερα από πτήση 5 ωρών στο αεροδρόμιο Λευκονοίκου στην περιοχή της Αμμοχώστου.

Τουρκία Κύπρος Drones: Πρόκειται για το πρώτο τουρκικό drone που προσγειώνεται στο αεροδρόμιο του Λευκονοίκου της κατεχόμενης βόρειας Κύπρου, από όταν οι τουρκοκυπριακές αρχές συμφώνησαν στην ανάπτυξη τέτοιων μη επανδρωμένων αεροσκαφών (UAVs), οπλισμένων και μη. Σημειώνεται πως απογειώθηκε τα ξημερώματα από το Ντάλαμαν της Τουρκίας και έφτασε στην Κύπρο μετά από πτήση 5 ωρών.

Όπως αναφέρει ο ιστότοπος sigmalive.com, το λεγόμενο «υπουργικό συμβούλιο» του ψευδοκράτους όρισε το «αεροδρόμιο του Λευκόνοικου» στα κατεχόμενα ως βάση για τουρκικά drones ώστε αυτά να απογειώνονται και να συνοδεύουν πλωτά γεωτρύπανα που διενεργούν έρευνες υδρογονανθράκων στην ανατολική Μεσόγειο.

Μάλιστα, το πρακτορείο Anadolu αναφέρει ακόμη ότι η «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου» (όπως αποκαλεί η τουρκική πλευρά το ψευδοκράτος) «ενέκρινε» αίτημα της Τουρκίας για να τοποθετηθούν μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο αεροδρόμιο Λευκονοίκου.