Γκρέτα Τούνμπεργκ: Στο πάτωμα του τρένου ή στην πρώτη θέση ταξίδεψε η γνωστή ακτιβίστρια; [vid & pics]

Γκρέτα Τούνμπεργκ: Στο πάτωμα του τρένου ή στην πρώτη θέση ταξίδεψε η γνωστή ακτιβίστρια; [vid & pics]

Γκρέτα Τούνμπεργκ: Διχάζει μια φωτογραφία από το πρόσφατο ταξίδι της ακτιβίστριας με τρένο μιας γερμανικής σιδηροδρομικής εταιρείας.

Γκρέτα Τούνμπεργκ: Η φωτογραφία που ανήρτησε η ίδια η ακτιβίστρια στο Twitter, τη δείχνει να κάθεται στο πάτωμα στο τρένου με τη λεζάντα να γράφει: «Ταξιδεύοντας σε υπερπλήρη τρένα μέσω Γερμανίας. Και επιτέλους είμαι στον δρόμο για το σπίτι μου!». Η Τούνμπεργκ άρχισε το ταξίδι της επιστροφής στη Στοκχόλμη μετά τη Διάσκεψη για το Κλίμα στη Μαδρίτη, κάνοντας μια στάση στο Τορίνο της Ιταλίας για να παραστεί σε διαδήλωση για την κλιματική αλλαγή, χρησιμοποιώντας τρένο της εταιρείας «Deutsche Bahn». 

Αυτό ήταν αρκετό για να ξεσπάσει μέτωπο μεταξύ της ακτιβίστριας και της εταιρείας. Η Deutsche Bahn κατηγορεί την Τούνμπεργκ ότι όχι μόνο δεν ταξίδεψε καθήμενη στο πάτωμα αλλά είχε εξασφαλίσει κάθισμα στην πρώτη θέση. Συγκεκριμένα, ενώ αρχικά η εταιρεία ζήτησε συγγνώμη από τη 16χρονη για την ταλαιπωρία της, στη συνέχεια διέγραψε το αρχικό tweet και επανήλθε λέγοντας πως η όσα έγραψε η νεαρή στο Twitter δεν είναι αληθή.

«Αγαπητή Γκρέτα, σ' ευχαριστούμε που υποστηρίζεις τους επιβάτες μας στη μάχη ενάντια στην κλιματική αλλαγή! Είμαστε χαρούμενοι που ταξίδεψες μαζί μας το Σάββατο με το δρομολόγιο ICE 74... Αλλά θα ήταν καλύτερο αν ανέφερες επίσης πόσο φιλικά και ικανοποιητικά σε εξυπηρέτησε η ομάδα μας στην πρώτη θέση όπου βρισκόσουν», έγραψε η εταιρεία στο Twitter. 

Από την πλευρά της, η Τούνμπεργκ δήλωσε ότι της δόθηκε μια θέση αφού είχε περάσει ήδη τέσσερις ώρες στο πάτωμα και μόλις δύο ώρες πριν φτάσει στο Αμβούργο, όπου και θα άλλαζε δρομολόγιο για Σκανδιναβία. «Αυτό δεν είναι πρόβλημα βέβαια και ποτέ δεν είπα ότι ήταν. Τα υπερπλήρη τρένα είναι ένα σπουδαίο σημάδι καθώς αποτελεί ένδειξη ότι η ζήτηση γι' αυτά είναι υψηλή!», έγραψε η έφηβη στο Twitter.