Αγωγός φυσικού αερίου East Med: Τελετή έναρξης των έργων απάντηση στο μνημόνιο Τουρκίας Λιβύης; [vid]

Αγωγός φυσικού αερίου East Med: Τελετή έναρξης των έργων απάντηση στο μνημόνιο Τουρκίας Λιβύης; [vid]

Αγωγός φυσικού αερίου East Med: Αρχές του νέου χρόνου θα υπογραφεί με την ισχυρή υποστήριξη των ΗΠΑ η διακρατική συμφωνία Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ και Ιταλίας για τον αγωγό East Med, ως συλλογική απάντηση στην επιθετικότητα και τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στη Μεσόγειο.

Αγωγός φυσικού αερίου East Med: Είναι ο τίτλος του θέματος που απασχόλησε το θέμα τα κυπριακά μέσα ενημέρωσης και ανοίγει νέο κεφάλαιο στους ενεργειακούς συσχετισμούς της ευρύτερης περιοχής. Η συμφωνία για τον αγωγό East Med, που καθυστερούσε αρκετούς μήνες λόγω αντιδράσεων στην Ιταλία ή άλλων λόγων αλλά σύμφωνα με τα κυπριακά μέσα ενημέρωσης μετά από πίεση του πρωθυπουργού του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου θα προχωρήσει γρήγορα.  Συγκεκριμένα ο κυπριακός τηλεοπτικός σταθμός sigmalive ανέφερε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη διαβουλεύσεις στο ανώτατο δυνατό επίπεδο για τελετή – απάντηση στην Τουρκία, που θα έχει και υποστήριξη των ΗΠΑ.

«Πρόκειται για ένα μεγαλεπήβολο έργο τεράστιας γεωπολιτικής σημασίας, το οποίο θα αποτελέσει την συλλογική απάντηση Ισραήλ, Κύπρου, Ελλάδας και Ιταλίας στην τουρκική βουλιμία και τις παράνομες συμφωνίες της με τη Λιβύη» τονίζεται. Κι αυτό, γιατί «με την υπογραφή της διακρατικής συμφωνίας, που θα έχει τη σφραγίδα της ΕΕ, οι χώρες της Ανατολικής Μεσογείου στέλνουν το μνημόνιο Ερντογάν στον κάλαθο των αχρήστων» σχολιάζει το κανάλι.

Με αυτό τον τρόπο σφραγίζεται η πορεία του αγωγού που περνά μέσα από την περιοχή που η Τουρκία παράνομα θεωρεί ως γειτνιάζουσα υφαλοκρηπίδα της με τη Λιβύη. Σύμφωνα με το sigmalive, σύντομα θα υπάρξει δημόσια στήριξη των ΗΠΑ στο έργο ως τη μοναδική εναλλακτική τροφοδοσίας της Ε.Ε και μείωση της εξάρτησής της από τη Ρωσία.