Τουρκία πλοίο: Ένα απίστευτο περιστατικό κατέγραψε κάμερα στα Στενά του Βοσπόρου. Φορτηγό πλοίο προσέκρουσε στην ακτή, ενώ όπως μετέδωσε το CNNTurk οι αρχές αναγκάστηκαν να κλείσουν για την ναυσιπλοΐα τα Στενά που διασχίζουν την Κωνσταντινούπολη. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα.

Σημειώνεται πως το υπό λιβερική σημαία πλοίο κατευθυνόταν προς το λιμάνι Άμπαρλι της Κωνσταντινούπολης, σύμφωνα με τα στοιχεία της Refinitiv Eikon. O Bόσπορος είναι φυσικός πορθμός και σημαντική διεθνής θαλάσσια οδός που βρίσκεται στη βορειοδυτική Τουρκία και αποτελεί μέρος του ηπειρωτικού ορίου μεταξύ της Ευρώπης και της Ασίας και διαχωρίζει την ασιατική από την ευρωπαϊκή Τουρκία. Ο Βόσπορος, η Θάλασσα του Μαρμαρά και ο πορθμός των Δαρδανελίων στα νοτιοδυτικά συναποτελούν τα Τουρκικά Στενά.

Όντας ο στενότερος πορθμός του κόσμου που χρησιμοποιείται στη διεθνή ναυσιπλοΐα, ο Βόσπορος συνδέει τη Μαύρη Θάλασσα με τη Θάλασσα του Μαρμαρά, που η τελευταία με την σειρά της συνδέεται μέσω των Δαρδανελίων με το Αιγαίο Πέλαγος και από εκεί με τη Μεσόγειο.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις