Προσφυγικό: Ένα πλοίο γερμανικής ανθρωπιστικής οργάνωσης, το Alan Kurdi, περισυνέλεξε 32 μετανάστες από τη Μεσόγειο χθες Πέμπτη, ανάμεσά τους 10 παιδιά και μία έγκυο. Η φουσκωτή βάρκα στην οποία επέβαιναν οι μετανάστες εξέπεμψε σήμα κινδύνου την Πέμπτη το βράδυ και το Alan Kurdi έσπευσε να το διασώσει στα ανοικτά των ακτών της Λιβύης δύο ώρες αργότερα. Όλοι οι διασωθέντες είναι Λίβυοι.

«Πόσο ασφαλής μπορεί να είναι η Λιβύη όταν οι ίδιοι οι Λίβυοι και οι οικογένειές τους θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους στη θάλασσα προκειμένου να φύγουν γρήγορα από τη χώρα;», διερωτήθηκε ο Γκόρντεν Ίσλερ, επικεφαλής της μη κυβερνητικής οργάνωσης Sea-Eye, η οποία έχει ναυλώσει το πλοίο. Το Alan Kurdi κατευθύνεται προς το ιταλικό νησί Λαμπεντούζα, με τη Sea-Eye να προειδοποιεί ότι πλησιάζει καταιγίδα.

Διάσωση μεταναστών στη Μεσόγειο από το Alan Kurdi τον Ιούλιο του 2019

Σημειώνεται ότι το 2019, τουλάχιστον 1.246 μετανάστες πνίγηκαν προσπαθώντας να διαπλεύσουν τη Μεσόγειο, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης του ΟΗΕ. Την ίδια ώρα, όπως ανακοίνωσαν οι ιταλικές αρχές, οαριθμός των μεταναστών που έφθασε στην Ιταλία διά της θαλάσσιας οδού μειώθηκε κατά 50% το 2019 σε σύγκριση με τον προηγούμενο χρόνο. Ανήμερα των Χριστουγέννων, ηισπανική ακτοφυλακή διέσωσε περίπου 200 μετανάστες, άνδρες γυναίκες και παιδιά, που προσπαθούσαν να φτάσουν στην Ευρώπη με βάρκες.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις