Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σήμερα στο Παρίσι, με την γαλλική αστυνομία να προχωρεί σε χρήση δακρυγόνων. Σύμφωνα με τα μεγάλαπρακτορεία ειδήσεων, ακραίοι διαδηλωτές που φορούσαν μαύρα πέταξαν πέτρες κατά των αστυνομικών, καταστρέφοντας μία στάση λεωφορείου, ενώ έκαψαν και κάδους σκουπιδιών.Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων για να διαλύσουν την διαδήλωση.

Η σημερινή ήταν η 59η εμφάνιση των Κίτρινων Γιλέκων, αλλά και η 24η μέρα απεργίας για τις συντάξεις, που έχει επηρεάσει τις συγκοινωνίες, τις υπηρεσίες και πολλούς φορείς.Σημειώνεται πως οι αλλαγές που προωθεί ο Μακρον, στοχεύουν στο να συγχωνεύσουν σε ένα ενιαίο σύστημα τα ταμεία και να καταργήσουν τα "ειδικά καθεστώτα", που επιτρέπουν συνταξιοδότηση νωρίτερα.Τα συνδικάταεμφανίζονται αποφασισμένα να συνεχίσουν επ’ αόριστον τις απεργίες.

Βίντεο στα social media δείχνουν εκτεταμένη χρήση χημικών από την αστυνομία και διαδηλωτές να έχουν στήσει οδοφράγματα κοντά στο κέντρο Pompidou. Μία σημαντική φυσιογνωμία των Γιλέκων, οJérôme Rodrigues, ο οποίος έχασε ένα μάτι από αστυνομικό πλήγμα, σε διαδήλωση του Ιανουαρίου, κατήγγειλε στην Parisien: "Διαδήλωνα ειρηνικά, τί τους έκανα;".

Στις 7 Ιανουαρίου ξεκινά νέος γύρος συνομιλιών μεταξύ κυβέρνησης και συνδικάτων.

Το δίκτυο μεταφορών της Γαλλίας εξακολουθεί να αντιμετωπίζει προβλήματα σε όλη τη χώρα και στο Παρίσι το τελευταίο Σαββατοκύριακο του χρόνου, και σιδηροδρομικοί και εργαζόμενοι στο μετρό επιμένουν ότι θα συνεχίσουν να ασκούν πίεση."Είμαστε έτοιμοι να κρατήσουμε αρκετά"είπε ο Λοράν Τζεμπαλί, εκπρόσωπος του συνδικάτου Unsa για τον κλάδο του μετρό ο οποίος συμμετείχε στη διαδήλωση.

Συνδικάτα και Γιλέκα κατά των αλλαγών στις συντάξεις

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις