Σεισμός Αλβανία: Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης στην Αλβανία, σύμφωνα με Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC).

Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 10 χλμ και το επίκεντρο στα 28 χλμ. βόρεια του Δυρραχίου. Η νέα δόνηση εντάσσεται στη μετασεισμική ακολουθία του πολύνεκρου σεισμού των 6,4 Ρίχτερ που συγκλόνισε τη γειτονική χώρα τα ξημερώματα της Τρίτης (26/11).

Από το πρωί της 26ης Νοεμβρίου, όταν σημειώθηκε ο φονικός καταστροφικός σεισμός μεγέθους 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην Αλβανία, καταγράφηκαν εκατοντάδες μετασεισμοί στο Δυρράχιο και σε άλλες περιοχές της χώρας. Όπως μετέδωσε το Associated Press, εκτιμάται ότι περισσότεροι από 3.000 έχουν τραυματιστεί και χιλιάδες έχουν μείνει άστεγοι, ενώ οι περιοχές που «χτυπήθηκαν» σοβαρά από τον σεισμό είναι το Δυρράχιο -δημοφιλής τουριστικός προορισμός που απέχει 33 χιλιόμετρα από τα Τίρανα- και το Θουμάνι.

«Οι άνθρωποι πρέπει να συνηθίσουν τους σεισμούς, παρόλο που δεν έχουν βιώσει έναν έντονο σεισμό όπως αυτόν της 26ης Νοεμβρίου, τα τελευταία 40 χρόνια» είπαν οι σεισμολόγοι.